Καστοριά: ενημέρωση για αποσταγματοποιούς τσίπουρου

Ενόψει της νέας αποστακτικής περιόδου των μικρών αποσταγματοποιών (διημέρων), για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία για το φορολογικό έτος 2015-2016 ορίστηκε από 04-11-2015 έως 04-01-2016 σας ενημερώνει ότι:  

Η δήλωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τους μικρούς αποσταγματοποιούς για τη βεβαίωση και είσπραξη του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του παραγόμενου από αυτούς προϊόντος (τσίπουρο/τσικουδιά) σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του ν.2969/01 θα υποβάλλεται πλέον υποχρεωτικά ηλεκτρονικά

Υπεύθυνη υπηρεσία για την έκδοση των σχετικών βεβαιώσεων αμπελοκαλλιεργητών είναι η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής. Ο Δήμος θα εκδώσει βεβαιώσεις μόνο στις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η έκδοση τους από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής δηλαδή στις περιπτώσεις των μικρών παραγωγών που καλλιεργούν κάτω από ένα στρέμμα και απαλλάσσονται από την υποχρέωση δηλώσεων συγκομιδής.

Ο συντελεστής απόδοσης για τον υπολογισμό στέμφυλων από τα αμπελοκτήματα για το δίμηνο απόσταξης από 04-11-2015 έως 04/01/2016 καθορίζεται σε 35% επί της παραγόμενης ποσότητας σταφυλιών για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

 Απαραίτητα Δικαιολογητικά για την έκδοση της βεβαίωσης:

  • Υπεύθυνη Δήλωση με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός του αγροτεμαχίου στο οποίο είναι εγκατεστημένο το αμπέλι με έκταση μέχρι ενός στρέμματος.
  • Η παραγωγή του και η ποσότητα των στέμφυλων που προκύπτουν από την συγκεκριμένη παραγωγή.
  • Ο ΑΦΜ του αμπελοκαλλιεργητή.
  • Επίσης θα πρέπει να αναγράφεται και το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη του αποστακτηρίου  στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η απόσταξη.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *