Καστοριά: Έκθεση – ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ (1874-1933)

Ο Δήμος Καστοριάς έχει την ιδιαίτερη τιμή να συνεργασθεί με το  Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) και  να παρουσιάσει την έκθεση:

ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1874-1933

Η έκθεση αυτή μετά την επιτυχία της στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έρχεται στην  Καστοριά, τόπος καταγωγής της οικογένειας Δραγούμη.

Στόχος της Αντιδημαρχίας  Πολιτισμού είναι  να  μπορέσουν να έρθουν σε επαφή οι πολίτες της Καστοριάς,  και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας,  με το ζωγραφικό έργο του Ν.Δραγούμη, από 9 Απριλίου έως 15 Μαίου   σε ένα από τα αρχιτεκτονικά στολίδια της πόλης μας στο Αρχοντικό Βέργου.

Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και στους μαθητές , με την συμβολή της Α΄Βαθμιας και Δ΄Βαθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και της Δημοτικής Βιλιοθήκης Καστοριάς, να γνωρίσουν  τον  «Ελληνα Βαν Γκογκ».

Νίκος Δραγούμης: Ο οσιομάρτυρας της ζωγραφικής

Αδιαφόρησε για τη φήμη και την επιτυχία και έμεινε στη σκιά της Ιστορίας. Δεν εξέθετε, δεν δημοσίευε, δεν πουλούσε τους πίνακές του, μόνο τους χάριζε. Και τώρα ο πρώτος μεταϊμπρεσιονιστής έλληνας ζωγράφος βγαίνει στο φως με μια μεγάλη έκθεση, για να θυμίσει ότι «η αληθινή τέχνη είναι ιερή»

Περισσότερες πληροφορίες για τον Νίκο Δραγούμη εδώ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *