Κάντε το «πείραμα»: Εσείς έχετε το συγκεκριμένο μυ;

Όχι, όχι αυτό το τεστ δεν θα αποκαλύψει κάτι βαθυστόχαστο για την προσωπικότητά σας ούτε σε ποια ηλικία θα παντρευτείτε και τι μέλλον θα έχετε. Θα σας δώσει απλά απαντήσεις για κάτι που ίσως έχετε παρατηρήσει στο χέρι σας και δεν ξέρατε πώς εξηγείται.

Κάντε το πείραμα.

Τέντωσε το χέρι σας σε μια λεία επιφάνεια και ένωσε το μικρό δαχτυλάκι με τον αντίχειρα και σηκώστε την παλάμη σας ελαφρώς προς τα πάνω.

xeri-peirama-risegr

Αν βλέπετε το μυ σας να ξεχωρίζει στο μέσο του καρπού σας, σημαίνει ότι έχετε τένοντα που καταλήγει στον μακρύ παλαμικό μυ του χεριού σας.

xeri-peirama-2-risegr

Έχετε το μυ;

Ο συγκεκριμένος μυς λείπει σε ένα ή και στα δύο χέρια στο 10-15% του πληθυσμού. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στους Καυκάσιους (Ευρωπαίους και Βορειοαμερικάνους) κινούνται μεταξύ 5,5 και 24%, ενώ στον ασιατικό πληθυσμό (Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Τουρκία, Μαλαισία) μεταξύ 4,6% και 26,6%.

Η απουσία αυτού του μυ δεν κάνει αυτή τη μερίδα του πληθυσμού πιο αδύναμη. Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ισχύ της γροθιάς τους.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους πρώτους τένοντες που αφαιρούν οι χειρουργοί για να τον χρησιμοποιήσουν και σε κοσμητικές επεμβάσεις.

Εντοπίζεται σε διάφορα θηλαστικά, αλλά είναι πιο ανεπτυγμένος μεταξύ των ζώων που χρησιμοποιούν τα άκρα τους για να κινούνται.

Ο συγκεκριμένος μυς ουσιαστικά είναι κατάλοιπο της ζωώδους προέλευσής μας, γι΄αυτό με την εξέλιξη του είδους και την πάροδο των χρόνων σταδιακά ατονεί.

Οι εικόνες είναι από το Vox, κείμενο: RISE

πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *