Οι καλύτερες σοκολάτες του κόσμου & 11 Λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώτε κάθε μέρα

Είναι ο απόλυτος πειρασμός στον οποίο κανένας νοήμων άνθρωπος δεν σκέφτεται να αντισταθεί…

Παραδίδεται άνευ όρων σε όλες τις γεύσεις , κλασικές,μαύρες, άσπρες, γλυκές, πικρές, γλυκόπικρες, με ή χωρίς τα πάντα.

Αμαρτία, υποκατάστατο άλλων απολαύσεων, ακαταμάχητη λιχουδιά, λιώνει στο στόμα σου και λιώνεις. Ευθύνεται για πολλούς μύθους και αλήθειες αλλά ποιος δίνει σημασία.

Ή μάλλον δίνουμε στις αλήθειες μας, ότι η σοκολάτα πέρα από τον ουρανίσκο είναι ευεργετική και για την καλή διάθεση, την ευεξία, την ενέργεια, την ευστροφία. Όλα τα σημαντικά δηλαδή, οι υπόλοιποι ..μύθοι είναι λεπτομέρειες, δεν ασχολούμαστε.

Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει κακή σοκολάτα, αναζητήσαμε, ως άλλοθι, τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου . Σκεφτήκαμε ότι αφού θα κάνεις την αμαρτία ας είναι σε τέλεια γεύση, γιατί κατά αυτόν τον τρόπο δεν θα αναρωτηθείς ποτέ γιατί υπέκυψες. Γιατί απλά ξέρεις..

  • Neuhaus pralines

Το Βέλγιο φημίζεται για τις σοκολάτες του. Η σοκολατοποιία Neuhaus είναι διάσημη και βραβευμένη για την παρασκευή ειδών σοκολάτας, ακολουθώντας πάντα την ίδια, παραδοσιακή συνταγή για περίπου 160 χρόνια..

 

  • Valrhona

Από τις διασημότερες σοκολάτες παγκοσμίως. Κυρίως λόγω των φυσικών, ιδιαίτερων αρωμάτων που οφείλονται στα διαφορετικά είδη κακάο που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία της.

  • Hershey’s

Aπό τις παλαιότερες σοκολατοποιίες της Αμερικής. Είναι γνωστό ότι οι αμερικάνικες σοκολάτες δεν είναι τόσο γλυκές όσο οι ευρωπαικές αλλά για να λατρεύονται κάποιος λόγος θα υπάρχει.

  • Lindt

Ελβετικής προέλευσης, μοναδικά αρώματα, γευστική εμπειρία.

  • Amedei

Ιταλικές, πολυβραβευμένες, για την γεύση και τα ξεχωριστά τους αρώματα.

  • Toblerone

Ελβετική και γιατί άλλο εκτός από τα ρολόγια είναι γνωστή η χώρα, για τις σοκολάτες. Με το χαρακτηριστικό σχήμα πυραμίδας.

  • Cadbury

Αγγλική σοκολάτα, γνωστή και μη εξαιρετέα. Οι συγκεκριμένες είναι διάσημες για την γλυκιά τους γεύση, με πρoεξέχουσα την Dairy Milk.

πηγη

 

Νιώθετε ενοχές όταν τρώτε σοκολάτα;

 

11 λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώμε κάθε μέρα σοκολάτα:

1. Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία
Διεθνής μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Appetite, επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας. Δεν αποκλείεται, επίσης, μακροπρόθεσμα να παρέχει και προστασία από τη σχετιζόμενη με την ηλικία εκφύλιση των νοητικών λειτουργιών, ωστόσο αυτό είναι κάτι που απαιτεί  περεταίρω διερεύνηση.
Οι επιστήμονες δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τον μηχανισμό της θετικής αυτής επίδρασης, εικάζουν ωστόσο ότι πιθανόν να σχετίζεται με τις φλαβανόλες του κακάο.

 

2. Βελτιώνει το σεξ
Οι γυναίκες που τρώνε σοκολάτες έχουν αυξημένη σεξουαλική επιθυμία, εντονότερη διέγερση και βιώνουν μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση, σύμφωνα με μελέτη από την Ιταλία, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.
Τα ευρήματά της έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τουλάχιστον ένα σοκολατάκι την ημέρα έχουν αυξημένη λίμπιντο και καλύτερη σεξουαλική λειτουργία, σε σύγκριση με εκείνες που αποφεύγουν τη σοκολάτα.
Η αφροδισιακή της δράση οφείλεται σε δύο ουσίες της, την τρυπτοφάνη, η οποία πυροδοτεί την ερωτική διέγερση και τη φαινυλαιθαναμίνη, η οποία απελευθερώνεται όταν ερωτευόμαστε, σύμφωνα με τους ερευνητές.

 

3. Μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό 
Ερευνητές από τη Σκωτία ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 21.000 ανθρώπους και διαπίστωσαν πως όσοι έτρωγαν καθημερινά έως 100 γραμμάρια σοκολάτας είχαν κατά 11% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου και κατά 25% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από τη συγκεκριμένη ασθένεια. Επιπλέον, συσχέτισαν την κατανάλωση σοκολάτας με μείωση κατά 9% του κινδύνου εισαγωγής σε νοσοκομείο ή θανάτου από στεφανιαία νόσο και με κατά 23% μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

4. Φτιάχνει τη διάθεση
Η σοκολάτα έχει εφήμερες ευφορικές ιδιότητες, σύμφωνα με ανασκόπηση όλων των σχετικών διαθέσιμων μελετών έως το 2006. Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν οι Αυστραλοί επιστήμονες, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες για «παρηγορητικούς λόγους» ή στα πλαίσια συναισθηματικής υπερφαγίας  μπορεί να φέρει τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα, παρατείνοντας την κακή διάθεση, λόγω ενοχών.

 

5. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα
Οι ασθενείς που λαμβάνουν ένα φαρμακευτικό προϊόν το οποίο περιέχει κακάο, παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα του βήχα εντός δύο ημερών, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μελέτη για τις μη συνταγογραφούμενες θεραπείες κατά του βήχα (ROCOCO ). Η θετική επίδραση οφείλεται στη μαλακτική δράση του κακάο, το οποίο δημιουργεί μια προστατευτική επίστρωση στο εσωτερικό του λαιμού (όπως και το μέλι) προστατεύοντας τις νευρικές απολήξεις και προλαμβάνοντας την ανάγκη να βήξουμε.
Αν και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου με κακάο οφείλεται στο συνδυασμό των συστατικών του, εκτιμούν ότι ακόμα και το αργό πιπίλισμα ενός κομματιού σοκολάτας, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση.
Άλλη έρευνα από το Imperial College του Λονδίνου διαπίστωσε ότι η θεοβρωμίνη (αλκαλοειδές που βρίσκεται στο κακάο), καταπολεμά αποτελεσματικά την ανάγκη να βήξουμε.

 

6. Έχει αναλγητικές ιδιότητες
Η σοκολάτα μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό παυσίπονο και να ανακουφίσει από τον πόνο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγου. Οι ερευνητές, εκτιμούν πως η κατανάλωση σοκολάτας για λόγους απόλαυσης ενεργοποιεί στον εγκέφαλο έναν μηχανισμό αντιπερισπασμού, ο οποίος υπερισχύει του μηχανισμού που προκαλεί τον πόνο, με αποτέλεσμα να μην γίνεται αισθητός.

 

7. Δρα κατά του διαβήτη
Η μαύρη σοκολάτα, το κόκκινο κρασί και οι φράουλες μπορεί να προστατεύουν από την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας και το King’s College του Λονδίνου, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Nutrition. Η ευεργετική της επίδραση φαίνεται να οφείλεται στα άφθονα φλαβονοειδή, τα οποία μπορεί να ρυθμίσουν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα, εμποδίζοντας την εμφάνιση της νόσου.

 

8. Βοηθάει στην απώλεια βάρους
Όσοι τρώνε συστηματικά σοκολάτα έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος από αυτούς που δεν καταναλώνουν καθόλου σοκολάτα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine. Τα άτομα που κατανάλωναν σοκολάτα με τη μεγαλύτερη συχνότητα, παρόλο που προσλάμβαναν, γενικώς, περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με όσους την απέφευγαν, είχαν χαμηλότερο σωματικό βάρος απ’ ό,τι οι συνομήλικοί τους που προσλάμβαναν εξίσου πολλές θερμίδες από διαφορετικές πηγές.
Μια πιο πρόσφατη μελέτη, από Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, έδειξε ότι λίγη σοκολάτα την ημέρα μπορεί να αποτρέψει την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Dr. Daniela Jakubowicz, της οποίας το βιβλίο “The Big Breakfast Diet” έγινε μπεστ-σέλερ, η σοκολάτα δεν θα πρέπει να καταναλώνεται μετά τις 9 το πρωί. Όπως υποστηρίζει, οι άνθρωποι που καταναλώνουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και γλυκά 600 θερμίδων τις πρωινές ώρες, χάνουν περισσότερα κιλά από όσους καταναλώνουν 300 θερμίδες για πρωινό αργότερα μέσα στη μέρα.
9. Προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου
Σύμφωνα με μελέτη από την Ισπανία, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nutrition and Food Research, μια μικρή «δόση» σοκολάτας  (με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο) την ημέρα μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ωστόσο, διεξήχθη σε πειραματόζωα και απαιτούνται κλινικές μελέτες για να διαπιστωθεί εάν τα ευρήματα ισχύουν και για τους ανθρώπους.

 

10. Κάνει καλό στην εγκυμοσύνη
Σύμφωνα με μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Εταιρείας Μητρικής-Εμβρυϊκής Ιατρικής (SMFM 2016), η κατανάλωση ενός μικρού κομματιού μαύρη σοκολάτα την ημέρα από τη μητέρα μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορική υγεία του αγέννητου μωρού τους, ενώ επιπλέον, ενδέχεται να μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας.
Ωστόσο, οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι τα οφέλη αυτά δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει να γίνεται κατάχρηση της σοκολάτας ή όσες έγκυοι δεν τρώνε, να την αρχίσουν, διότι υποδηλώνουν απλώς μία συσχέτιση και όχι μία σχέση αιτίας-αποτελέσματος.

11. Βελτιώνει την όραση
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ρήντινγκ, διαπιστώθηκε ότι η μαύρη σοκολάτα με υψηλά επίπεδα στερεών κακάο έχει σημαντική και άμεση θετική επίδραση στην οπτική οξύτητα.

Μέτρον άριστον
Η ευεργετική επίδραση της σοκολάτας δεν αποτελεί άλλοθι για υπερβολές, Οι συγκεντρώσεις των συστατικών που ελέγχονται στις περισσότερες επιστημονικές μελέτες αντιστοιχούν σε ΕΩΣ 100 γραμμάρια σοκολάτας την ημέρα. Ένα άλλο στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο είναι τα θρεπτικά συστατικά. Επειδή δεν περιέχουν όλες οι σοκολάτες τα ίδια θρεπτικά συστατικά, επιλέξτε τις μαύρες και μάλιστα αυτές με  υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (70%), που είναι και οι πιο θρεπτικές.

πηγη

 

aleimma-sokolatas-me-taxini-apo-ton-stelio-parliaro-gia-na-ksekina-i-mera-sou-sosta.col-8

 

sokolataportokali

 

 

sokolata

 

 

sokolata

 

 

sokolata

 

sokolata

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *