Υποψήφιοι βουλευτές σε περιοδεία – Μάθατε που πήγαν σήμερα;

17 ημέρες μας χωρίζουν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης (πιθανότατα θα ακολουθήσει και δεύτερη) εκλογικής αναμέτρησης των κομμάτων για την είσοδό τους στη Βουλή.

Σε φουλ ρυθμούς- λοιπόν- το διάστημα αυτό, οι τοπικοί υποψήφιοι οργώνουν τον Νομό προκειμένου να συναντήσουν ψηφοφόρους. Και σίγουρα πιστεύετε αυτό που γράφουμε γιατί φροντίζουν να ενημερώνουν ανελλιπώς όλους εμάς για τις προσθήκες στο φωτογραφικό άλμπουμ με τίτλο «τουρ 2023», καθώς και για το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Όπως το menu της φοιτητικής λέσχης, κάνοντας έναν πρόχειρο παραλληλισμό.

Γιατί αν δεις πχ εσύ που διαβάζεις στα «νέα» της ημέρας, ότι ο υποψήφιος Χ αύριο θα επισκεφθεί το τάδε χωριό, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πας μια βόλτα ως εκεί προκειμένου να τον συναντήσεις, να του μιλήσεις και να ποζάρεις δίπλα του. Η ενημέρωση μόνο των κατοίκων φαίνεται πως δεν είναι αρκετή, ακόμα κι αν μιλάμε για χωριά όπως ο Αγ. Αντώνης και η Οξυά με 39 και 59 κατοίκους, αντίστοιχα (βάσει τελευταίας απογραφής).

Εκλογές- στην εποχή των social media- πλησιάζουν, η πληροφορία θα έρχεται στα μάτια μας σε υπερθετικό βαθμό διεκδικώντας ένα Like…θα μας βομβαρδίζει συνεχώς με τη μορφή διαφήμισης, ρετουσαρισμένη (όπως οι φωτο για τις αφίσες), καλογραμμένη (λέμε τώρα), έτοιμη να χτυπήσει στο συναίσθημα του αναγνώστη. Με ένα μεγαλοπρεπές σύνθημα πίσω από ένα «#» (hashtag) για να αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος  (τι κι αν δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι τι εστί # και σε τι χρησιμεύει).

Κι αναρωτιόμαστε αν οι υποψήφιοι καμαρώνουν τις πληροφορίες που οι ίδιοι επικοινωνούν. Δηλαδή, βλέποντας φωτογραφίες όπως οι παρακάτω με 10 ανθρώπους σε ένα καφενείο και γύρω από ένα τραπέζι στην εξοχή, να έχουν στραμμένο το βλέμμα (άρα και την προσοχή τους) στον ποδοσφαιρικό αγώνα, στον «τροχό της τύχης» και στο παϊδάκι…αναρωτιόμαστε αν λένε «Καλά πήγε αυτό! Δικό μου το χωριό! Να +2 +3 ψήφοι! Ωραία τους τα είπα! Σβήσε αυτό το bullet από τη λίστα, πάμε παρακάτω!»

Ενδεικτικές φωτογραφίες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες στη ροή με κάλυψη προσώπων:

 

 

 

 

 

Αμεσότητα; Φροντίδα; Ενδιαφέρον; Αγγαρεία; Διεκπεραίωση; 

Ό,τι κι αν υπάρχει, πραγματικά, στο μυαλό των περιφερόμενων σωτήρων της περιοχής, θα κρατήσουμε την συγκινητική προσπάθεια να συνδέσουν το παραδοσιακό (επίσκεψη στα καφενεία) με το σύγχρονο (ενημέρωση στα social).

Ελπίζουμε να εξηγούν λεπτομερώς σε όσους συναντούν, τον σχεδιασμό τους για την επόμενη μέρα της Καστοριάς. Να απαντούν σε ερωτήματα όπως «πόση ευθύνη θεωρούν ότι έχουν για την πορεία του τόπου». Να έχουν την υπομονή να ακούν τα προβλήματα και τις αγωνίες των κατοίκων. Να κάνουν υγιείς και εποικοδομητικούς διαλόγους.

Μέχρι να περάσουν κι από το δικό σας «στέκι», κάντε υπομονή, θα σας βρουν και θα σας φωτογραφίσουν.

Αν είστε ακόμη εδώ, φυσικά, γιατί πάρα πολλοί αυτή την στιγμή βρίσκεστε εκτός Νομού, εξαιτίας του μεγαλύτερου προβλήματος που δεν κατάφεραν να λύσουν τόσοι και τόσοι πολιτικοί του τόπου μας εδώ και χρόνια.
ΑΝΕΡΓΙΑ! Αυτό το δύσκολο θέμα που θυμάστε να αποφεύγετε να σχολιάζετε οι υποψήφιοι κι εξαιτίας της οποίας χάνετε ψήφους πολλών νέων ανθρώπων (αρκετά καταδικαστικό, γενικότερα, για την περιοχή)…

Υ.Γ. social με μέτρο…και προσπαθήστε να μην είστε τόσο βαρετά προβλέψιμοι τις τελευταίες, έστω ημέρες! Κάποιοι ζητούμε κάτι παραπάνω από πανομοιότυπες φωτο και την κασέτα στο repeat! 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *