Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» και του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Προφήτης Ηλίας»

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» και ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Προφήτης Ηλίας», το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 επί του περιπτέρου πολιτισμού της Ακαδημίας στη διάρκεια της 41ηςΔιεθνούς  Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, υπέγραψαν από κοινού μια ιδιαίτερη και στρατηγικής σημασίας σύναψη συνεργασίας, η οποία άπτεται σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος επιστημονικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, μορφωτικά, ωφέλιμα και ευαγή για τη περιοχή της Καστοριάς.

Η συνεργασία των δύο φορέων, έχει σκοπό τη δημιουργία δράσεων για την επιστημονική έρευνα και μελέτη του κλάδου της καστοριανής γουνοποιίας καθώς και την αμοιβαία προσφορά γνώσεων, πληροφοριών εμπειριών και υπηρεσιών.

Ειδικότερα το Σύμφωνο Συνεργασίας περιλαμβάνει:

– Συνδιοργάνωση επιστημονικών, πολιτιστικών και μορφωτικών εκδηλώσεων (συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια θεματικά ή διαθεματικά) σχετιζόμενων με τον κλάδο της γουνοποιίας.

– Μελέτη και σπουδή εξειδικευμένων επιστημονικών θεμάτων του κλάδου της γουνοποιίας, προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας για τη συγγραφή βιβλίων, δημιουργία βιντεοταινιών και διαδραστικών εφαρμογών.

– Συγκρότηση επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας σε ζητήματα χάραξης επικοινωνιακής στρατηγικής και δημοσίων σχέσεων.

– Συμμετοχή και υλοποίηση προγραμμάτων της Ε.Ε κοινού ενδιαφέροντος.

– Καταγραφή και διάσωση του ιστορικού πολιτιστικού αποθέματος του κλάδου της καστοριανής γουνοποιίας δημιουργώντας μια ψηφιακή χρηστική βάση δεδομένων για την έρευνα και μελέτη του.

Την ημέρα της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας έδωσαν το παρόν πλήθος φίλων και υποστηρικτών των δύο φορέων, μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες-μέλη της Συγκλήτου Επιστημόνων της Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς. Το τυπικό υπογραφής και σύναψης της συνεργασίας, πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των φορέων, ο κ. Ιωάννης Μ. Τσακιρίδης εκπροσωπώντας την Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» και ο κ. Ιωάννης Α. Κορεντσίδης ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Προφήτης Ηλίας».

Διαβάστε περισσότερα στο http://mandakasis-academy.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *