Υπαίθριο πάρκο γυμναστικής στήνεται απέναντι από την ΔΕΗ – φωτο

Σε έναν άνετο χώρο στη Λεωφόρο των Κύκνων, απέναντι ακριβώς από τη ΔΕΗ, συνεργεία στήνουν από το πρωί της Δευτέρας υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Στατικό ποδήλατο, ελλειπτικό, πάγκος κοιλιακών, μηχάνημα έλξεων/πιέσεων ώμων και άλλα δημοφιλή όργανα εκγύμνασης, αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που η κίνηση στην περιοχή είναι αυξημένη και η διάθεση του κόσμου για άθληση αυξάνεται κατακόρυφα.

Παρόμοια υπαίθρια γυμναστήρια υπάρχουν σε πολλές περιοχές της χώρας και η ανταπόκριση είναι ιδιαίτερα θερμή, αφού πρόκειται για δωρεάν εκγύμναση στη φύση, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου στην Καστοριά είναι αισιόδοξες για την επιτυχία του εγχειρήματος που θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

Βασική προϋπόθεση, είναι ,φυσικά, ο σεβασμός και η σωστή χρήση των μηχανημάτων από όλους μας, ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε νέα φαινόμενα βανδαλισμού και  καταστροφής, όπως π.χ. με τον στολισμό των Χριστουγέννων. Ίσως , η χρήση καμερών ασφαλείας σε τέτοιους δημόσιους χώρους, αποτελεί πλέον μονόδρομο…. Δεδομένη επίσης θα πρέπει να θεωρείται και η επαρκής συντήρηση των μηχανημάτων από τους υπευθύνους για να παραμείνουν λειτουργικά.

Άθληση στην φύση, κάτω από τα δέντρα με υπέροχη θέα στην πόλη, λοιπόν, είναι ένα σκαλοπατάκι για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μας στην πόλη. Ένα έργο το οποίο δεν διαφημίστηκε, αλλά αθόρυβα, είναι σχεδόν έτοιμο να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας. Σειρά ελπίζουμε να έχουν οι πολυαναμενόμενες παιδικές χαρές, για την ψυχαγωγία  και κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Καλή γυμναστική στη φύση!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *