Η Υφυπουργός Τουρισμού ήλθε, εντυπωσιάστηκε κι απήλθε από την Καστοριά – Αναμένουμε τα αποτελέσματα

Την Καστοριά επισκέφθηκε το διήμερο 22 & 23 Ιανουαρίου, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κυρία Ζαχαράκη ακολούθησε ένα πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων και συναντήσεων με φορείς όλου του Νομού.

Τα stories και τα σχόλια στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ίδια στον προσωπικό της λογαριαμό στο Instagram, αποδεικνύουν τις άριστες εντυπώσεις με τις οποίες αποχώρησε από την περιοχή μας.

Συμφωνούμε στο ότι η επίσκεψη της Υφυπουργού, μόνο θετικά αποτελέσματα θα μπορούσε να έχει για το Νομό Καστοριάς και για την προώθηση του τουρισμού.

Όμως…

Θα ήμασταν περισσότερο ικανοποιημένοι αν η κυρία Ζαχαράκη ερχόταν στην Καστοριά για εξαγγελίες αποφάσεων, με χρονοδιαγράμματα υλοποίησης έργων και πράξεων και όχι για διερευνητικές επισκέψεις και συζητήσεις ενημέρωσης, σε όμορφα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Η κα Ζαχαράκη έχει αναλάβει Υφυπουργός από τον Ιανουάριο του 2021. Εδώ κι έναν χρόνο, δηλάδή.  Σε αυτό τον χρόνο γνωρίζουμε σίγουρα  πως συναντήθηκε με τον Βουλευτή της ΝΔ Ν. Καστοριάς και συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με φορείς του τόπου.

Αν κρίνουμε και από τις δημοσιεύσεις της στο προαναφερθέν κοινωνικό μέσο δικτύωσης, έχει διαπιστώσει τις ομορφιές του τόπου μας πολύ καιρό πριν, σε κοινοποίηση αναρτήσεων από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη , για την επέτειο της 11ης Νοεμβρίου 2018.

Συνεπώς, πολύ σωστή η πρόταση για δημιουργία Σχολής Τουρισμού στην Καστοριά (θυμηθείτε η κα Ζαχαράκη διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας από τον Ιούλιο του 2019), πολύ σημαντική η διοργάνωση συνεδρίου με θέμα τον τουρισμό τον Οκτώβρη του 2022 και φυσικά οι συζητήσεις για στήριξη επιχειρηματιών της περιοχής, προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που μπορεί να προσφέρει ο Νομός, εξωστρέφεια και ανάδειξη του τόπου σε προορισμό 365 ημερών.

Όμως κάποια από τα θέματα αυτά η Υφυπουργός τα γνωρίζει καλά, όπως μας έχουν ενημερώσει ήδη θεσμικοί μας φορείς.

Η ενθουσιώδης αναφορά της Υφυπουργού στην καμπάνια προβολής του Χειμερινού Τουρισμού στη χώρα μας, η οποία «τρέχει» για πρώτη φορά, δεν είχε κάποια υποσημείωση για την παρουσία ή απουσία του Νομού Καστοριάς…

Αν λοιπόν η επίσκεψη αυτή σημαίνει ότι από αύριο κιόλας, απτά αποτελέσματα θα έρθουν για τον τουρισμό στην Καστοριά, τότε μιλάμε για τεράστια επιτυχία των φορέων μας που ακολούθησαν πιστά την Υφυπουργό σε κάθε βήμα της.

Αν όμως οι εκλογές προλάβουν τις εξαγγελίες και η κυρία Ζαχαράκη πχ δεν έχει τη θέση που έχει σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού, τότε μιλάμε για ένα ακόμη όμορφο άλμπουμ φωτογραφιών με υπουργούς/βουλευτές.

Η Καστοριά, όμως δεν είναι σε θέση να αρκείται σε λόγια, διαπιστώσεις και επισκέψεις για τουρισμό Υφυπουργών και Υπουργών με τη συνοδεία κομματικών στελεχών (σχετικών και άσχετων με το κομμάτι του τουρισμού) και εκλεγμένων. Τακτικές άλλων εποχώ,  με εμφανή τα αποτελέσματα για την περιοχή μας σε πάρα πολλούς τομείς…

Η ανάγκη προτάσεων και συσπείρωσης, ως μία γροθιά, όλων των φορέων (ανεξαρτήτως παρατάξεων), της Αντιπεριφέρειας και των 3 Δήμων μαζί, για από κοινού ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, είναι επιτακτική.

Αναμένουμε λοιπόν, τα αποτελέσματα της επίσκεψης της κυρίας Ζαχαράκη….

 

 

2018, δημοσίευση της κας Ζαχαράκη στο Instagram για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην περιοχή με αφορμή την Επέτειο της 11ης Νοεμβρίου…

 

2022, αναρτήσεις της Υφυπουργού από την Καστοριά:

 

 

 

 

 

 

 

Από τη συνάντησή της με τον Βουλευτή ΝΔ κ. Τζηκαλάγια, λίγες ημέρες αφού ανέλαβε το αξίωμα της Υφυπουργού Τουρισμού, στην οποία συζητήθηκαν 2 θέματα που μάλλον δεν προωθήθηκαν τον χρόνο που μας πέρασε…

27/1/2021

Σημαντική συνάντηση σήμερα με την νέα Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη. Επειδή στην Καστοριά κινούμασταν διαχρονικά με “ρυθμούς χελώνας” στην τουριστική ανάπτυξη, πρέπει να μετατρέψουμε την ταχύτητα “ει δυνατόν σε φρενήρη”.
Αλλιώς δεν θα ανέβουμε ποτέ στο τρένο της προόδου και της ανάπτυξης. Ξεπερνώντας εμπόδια και σκοπέλους που πυροδοτούνται από την έλλειψη συντονισμού και τις μοναχικές διαδρομές ορισμένων.
Έγινε με την Υφυπουργό ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος.
Ετέθησαν και αποφασίσθηκε:
α)Διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας Ανωτάτης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης με ταυτόχρονη στήριξη και αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών σε επίπεδο ΙΕΚ
β)Αναζήτηση τρόπων και μεθόδων ουσιαστικής βοήθειας στην ΠΡΟΒΟΛΗ του τεράστιου πλούτου που διαθέτει ο Ν. Καστοριάς για ιστορικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, περιβαλλοντικό και αθλητικό τουρισμό.
Ζήσης Τζηκαλάγιας

 

Οκτώβριος 2021 τηλεδιάσκεψη με φορείς για το διεθνές συνέδριο τουριστικού ενδιαφέροντος  (πηγή fouit.gr):

Τηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και φορείς της Καστοριάς ενόψει της διοργάνωσης του πρώτου Διεθνούς Φόρουμ Θρησκευτικού, Προσκυνηματικού και Πολιτιστικού Τουρισμού στην Καστοριά.
Πρόκειται για ένα μεγάλο και φιλόδοξο project, που στόχο έχει να καταστήσει την περιοχή αναγνωρίσιμο προορισμό σε όλο τον κόσμο. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Σάκης Ρήμμος, η Μαρία Αντωνίου και ο Σιδέρης Σμαρόπουλος


Η Μαρία Αντωνίου δήλωσε: “Με ναυαρχίδα την βυζαντινή παράδοση και τέχνη και με τόπο εκκίνησης την Καστοριά, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο εθνικό τουριστικό προϊόν.
Στοχευμένα και οργανωμένα θέτουμε τις βάσεις για να προχωρήσει το πολύ σημαντικό αυτό εγχείρημα.
Στην εποχή μας απαιτούνται συνέργειες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία, με την ευχή το Φθινόπωρο του 2022 η πόλη της Καστοριάς να είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.”

 

 

 

 

(κεντρική φωτο fouit.gr)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *