Είδαμε την πρώτη ταινία στο City Center Cinemas – Ποιες οι εντυπώσεις μας

Ως μια ευχάριστη έκπληξη μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την πρώτη – αναγνωριστική επίσκεψή μας στο City Center Cinemas ή καλύτερα, τον ολοκαίνουριο κινηματογράφο της Καστοριάς.

 

Ίσως έχετε παρατηρήσει την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο parking της λαϊκής αγοράς, από τις απογευματινές ώρες και μετά.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως η πλειοψηφία όσων αφήνουν τα αυτοκίνητά τους εκεί πηγαίνουν να παρακολουθήσουν ταινία.

 

Επισκεφθήκαμε το City Center Cinemas το βράδυ της Δευτέρας. Περισσότερο η περιέργεια ήταν εκείνη που μας οδήγησε στη μεγάλη αίθουσα 1 με τα κόκκινα καθίσματα, για να παρακολουθήσουμε την ιδιαίτερη διαδρομή του Orient Express.

Μια ευγενική κοπέλα στην είσοδο, μας ενημέρωσε πως οι θέσεις δεν είναι -ακόμη – αριθμημένες. Μπορούσαμε να καθίσουμε όπου θέλαμε ή καλύτερα όπου προλαβαίναμε στην αίθουσα.

 

Κοιτάζοντας το εισιτήριο διαπιστώσαμε πως 850 συμπολίτες μας είχαν ήδη παρακολουθήσει μια από τις διαθέσιμες ταινίες στο νέο hot spot της πόλης.

Αριθμός εντυπωσιακός αν αναλογιστούμε πως ήταν μόλις η 5η μέρα λειτουργίας του. Να αναφερθούμε στο ποσοστό αναλογικά με τον πληθυσμό μας; Είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος ανυπομονούσε…

Λίγα σκαλοπάτια μετά την κεντρική πόρτα, ένα όμορφα διακοσμημένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με έναν ευρύχωρο καναπέ κέντρισαν το ενδιαφέρον μας πριν την στάση στο κυλικείο.

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου pop corn με διακριτικό φρέσκο βούτυρο, δεν είναι δυνατόν να μην προκαλέσει μία γλυκιά ευφορία στην όσφρησή σας.

 

 

Προμηθευτήκαμε ένα κυπελλάκι με nachos και λιωμένη σως Cheddar! Οι τιμές πρέπει να θεωρηθούν πολύ λογικές, αν συγκρίνουμε με αντίστοιχες άλλων cinemas της χώρας.

 

 

 

 

 

 

Λίγη ώρα αναμονή στο διάδρομο, έξω από τη μεγάλη αίθουσα…Οι αφίσες των «προσεχώς» ανανέωναν το ραντεβού μας εκεί για κάποια άλλη ταινία, πολύ σύντομα.

 

 

Από τα παράθυρα η θέα του εμπορικού κέντρου, ήταν μετά από πολύ καιρό λαμπερή και γεμάτη «αέρα» αισιοδοξίας.

 

 

 

Ξαφνικά οι πόρτες άνοιξαν! Ένας ευγενικός υπάλληλος μας υποδέχθηκε χαμογελαστός στην Αίθουσα 1. Η θέα της προκαλεί θαυμασμό ακόμα και στον πιο επιφυλακτικό.

Δεν έχει καμία σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα από κινηματογραφική αίθουσα στην Καστοριά.

 

Επιλέξαμε τις θέσεις μας στη δεξιά πλευρά, με έναν αρχικό μικρό δισταγμό για το αν θα βλέπαμε το ίδιο καλά με το αν καθόμασταν στο κέντρο.

 

 

 

 

Τα φώτα έσβησαν. Η τεράστια οθόνη προέβαλε ήδη τα «Προσεχώς». 2 ελληνικές ταινίες…Η μία πιο ενδιαφέρουσα από την άλλη…Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην εξαιρετική ποιότητα ήχου που προσφέρει η τεχνολογία της Dolby Atmos.

Το Orient Express ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι του με τον Ηρακλή Πουαρό να αναζητά τον δολοφόνο. Δε θα σας πούμε το τέλος, φυσικά. Θα πούμε όμως πως απολαύσαμε μία εξαιρετική ταινία σε μία μοναδικής ποιότητας αίθουσα.

Τα καθίσματα είναι όσο αναπαυτικά χρειάζεται. Η αμφιθεατρική τοποθέτησή τους, επιτρέπει άψογη θέαση, χωρίς να χρειάζεται να τεντώνετε το σώμα σας αν ο μπροστινός είναι πιο ψηλός!

Σε λίγο καιρό θα τοποθετηθούν και θήκες για τα ποτήρια, αν θέλουμε οπωσδήποτε  να βρούμε κάτι να λείπει…

 

 

 

 

Το συμπέρασμά μας είναι πως έτσι αθόρυβα και απρόσμενα η Καστοριά απέκτησε τον καλύτερο κινηματογράφο – τουλάχιστον – της Δυτικής Μακεδονίας. Μία εναλλακτική πρόταση για έξοδο, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Ιδανική επιλογή και για τους χιλιάδες τουρίστες που αναμένεται να μας επισκεφθούν κατά την εορταστική περίοδο.

 

 

Μία λαμπερή ακτίνα πολιτισμού στην προκλητικά «στερημένη» ακριτική περιοχή μας!

 

Καλές προβολές! Καλές δουλειές στους ιδιοκτήτες!

 

 

 

editor’s point:

Μία έξυπνη και ουσιαστική κίνηση για την αναβάθμιση ενός χώρου που έδειχνε να φθείρει ο χρόνος! Πρέπει να σκεφτούμε πως μαζί με τον κινηματογράφο θα «ζωντανέψουν» και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι στο σημείο, το έχει αποδείξει η ιστορία πως όλα είναι αλυσίδα.

Μία σκέψη που άφησαν στα χαρτιά οι φίλοι του ιστορικού κέντρου…

 

Χρυσούλα Κ.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *