Οι πιο τραγανές τυροκροκέτες

Φτιάξτε λαχταριστές τραγανές τυροκροκέτες καλύτερες από αυτές που παραγγέλνετε στα εστιατόρια…

Θα χρειαστείτε:

400 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
3 αυγά
2 1/2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
λίγο πιπέρι
σουσάμι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα

αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα τυριά. Προσθέτετε το κορν φλάουρ, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνετε πολύ καλά και αφήνετε το μείγμα 30′-40΄στο ψυγείο για να σφίξει.
Ανακατεύετε το αλεύρι, τη φρυγανιά και το αυγό. Πλάθετε τις τυροκροκέτες και τις περνάτε από το μείγμα της φρυγανιάς. Βάζετε το μείγμα για 30′ ακόμα στο ψυγείο.
Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο ανακατεύετε το αλεύρι, τη φρυγανιά, το αυγό και το σουσάμι.  Πλάθετε τις τυροκροκέτες και τις περνάτε από το μείγμα της φρυγανιάς. Βάζετε το μείγμα για 30′ ακόμα στο ψυγείο.
Τηγανίζετε σε αρκετό καυτό λάδι, τις τοποθετείτε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι ακόμα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *