Η Μαρία Αντωνίου συνυπογράφει ερώτηση προς τον Ε. Τσακαλώτο για Δαπάνη 800.000 Ευρώ

“Την ώρα που κόβονται κύριες συντάξεις και η γενικότερη κατάσταση είναι τραγική το Υπουργείο Οικονομικών δαπανά 800.000€ για συμβουλευτικές υπηρεσίες”

Η Ερώτηση Βουλευτών της Ν.Δ. την οποία συνυπογράφει η Μαρία Αντωνίου:

 

Προς τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη:
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας « Παρασκήνιο» του Σαββάτου 30/1/2016 εγκρίθηκαν 800.000 ευρώ με απόφαση σας ως αμοιβή για τις υπηρεσίες « διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων» με σκοπό « την παροχή συμβουλευτικού έργου» προς την ελληνική κυβέρνηση με σκοπό την επίτευξη Συμφωνίας.
Ένα από τα καίρια και όχι μόνο ζητήματα είναι αν η υπηρεσιακή δομή του υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες ανάγκες και έπρεπε να δαπανηθεί ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό την ώρα που κόβονται κύριες συντάξεις, ενώ η κατάσταση και σε άλλους τομείς όπως στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική. Επίσης εντύπωση προκαλεί η ανεπαρκής ανάρτηση στη «Διαύγεια» η οποία περιορίζεται απλά στην αναγραφή του εγκεκριμένου ποσού χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε την ιστορία του « κορεάτη συμβούλου» του προκατόχου σας κ. Βαρουφάκη η οποία είχε πολλές μαύρες τρύπες και ο οποίος φέρεται να διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο ένα υπέρογκο ποσό.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. υπουργός:
1) Ποιοι είναι αυτοί οι « διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες» και πως θα γίνει η επιλογή τους ή αν έχει ήδη γίνει;
2) Ποιο είναι το ακριβές περιγραφόμενο αντικείμενο εργασίας τους το οποίο καλύπτουν και στο οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί η υπηρεσιακή δομή του υπουργείου σας;
3) Να δοθεί στη δημοσιότητα η ακριβής κατανομή των ποσών προς τους επιλεγέντες εμπειρογνώμονες
4) Υπάρχει οφειλή του Ελληνικού Δημοσίου προς τον κορεάτη σύμβουλο του κ. Βαρουφάκη ή σε άλλους συμβούλους του πρώην υπουργού, και αν ναι σε ποιο ποσό ανέρχεται το ύψος αυτών των αμοιβών;
Με εκτίμηση

Οι ερωτώντες βουλευτές:

1) Γιακουμάτος Γεράσιμος, βουλευτής Β Αθηνών
2) Γιαννάκης Στέργιος, βουλευτής Πρεβέζης
3) Μπουκώρος Χρήστος, βουλευτής Μαγνησίας
4) Γιόγιακας Βασίλειος, βουλευτής Θεσπρωτίας
5) Μηταράκης Παναγιώτης, βουλευτής Χίου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *