Η γενειάδα είναι τόσο βρώμικη όσο μία τουαλέτα

Η γενειάδα είναι παντού γύρω μας. Άντρες όλων των ηλικιών κρύβουν το πρόσωπό τους πίσω από μία επιμελώς περιποιημένη γενειάδα η οποία συμβολίζει -θεωρητικά πάντα- δυναμισμό, αρρενωπότητα και ανεξαρτησία. Όσο γοητευτική ή αποκρουστική μπορεί να είναι, τί συμβαίνει με την υγιεινή της;

 

Η επανάσταση της γενειάδας μπορεί να είναι στο αποκορύφωμά της – ωστόσο έρευνες μικροβιολόγων προειδοποιούν τους υπερήφανους γενειοφόρους ότι οι τρίχες του προσώπου μπορεί να είναι πιο βρώμικες από μια τουαλέτα.

Ο μικροβιολόγος John GOLOBIČ, της Quest Diagnostics στο Νέο Μεξικό, που ψάχνει για βακτήρια στις γενιάδες ανέφερε: «Γενικά δεν εκπλήσσομαι από πολλά πράγματα, αλλά αυτό με εξέπληξε».

Αρκετές γενειάδες περιέχουν φυσιολογικά βακτήρια, αλλά μερικές περιείχαν τόσα πολλά και τέτοιου είδους, που ο μικροβιολόγος τις συνέκρινε με τουαλέτες.

Αν υπήρχαν παρόμοια δείγματα στο σύστημα νερού, είπε ο επιστήμονας, θα έπρεπε η τουαλέτα να κλείσει για απολύμανση. «Είναι το είδος των βακτηρίων που εντοπίζονται στα ανθρώπινα περιττώματα», είπε ο κ GOLOBIČ.

Τα επίπεδα βέβαια των βακτηρίων δεν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν κάποια ασθένεια, ωστόσο το κλειδί για να διατηρούνται καθαρές οι γενειάδες είναι το πλύσιμο των χεριών και το τρίψιμο του προσώπου.

Ο κ GOLOBIČ κατέληξε: «Προσπαθήστε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας, όσο το δυνατόν περισσότερο».

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *