Η Activision εξαγοράζει την King που δημιούργησε το Candy Crush

Με αντίτιμο 5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το Candy Crush και πολλοί άλλοι τίτλοι είναι πλέον στην κατοχή της Activision Blizzard, σε ένα μεγάλο deal στον κόσμο του gaming.

Αναλυτικότερα, η Activision Blizzard ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την King Digital Entertainment, η οποία είναι ο δημιουργός του Candy Crush Saga, ενός από τα πιο δημοφιλή mobile games όλων των εποχών. Από την μεριά της η Blizzard βρίσκεται πίσω από τεράστιες επιτυχίες στον χώρο του gaming, όπως είναι για παράδειγμα το World of Warcraft και το Starcraft.

To deal έχει λογική, μιας και σύμφωνα με την εταιρεία Digi-Capital, ο χώρος του mobile gaming αναμένεται να φτάσει τα 29 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο επόμενο έτος. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αγγίξει έως και τα 45 δισεκατομμύρια δολάρια.

H King Digital Entertainment έχει στην κατοχή της περισσότερους από 180 τίτλους, αλλά το Candy Crush είναι αναμφίβολα ο κυρίαρχος τίτλος με ιδιαίτερη δημοφιλία. Έχει κάνει την εμφάνισή του τον Απρίλιο του 2012 και από τότε σημειώνει μία σταθερά ανοδική πορεία.

Με βάση τη συμφωνία που έχει προκύψει και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2016, η Activision Blizzard θα αποκτήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό τίτλων, ενώ με αυτή την κίνησή της θα μπορέσει να επεκταθεί σε όλες τις πλατφόρμες φορητών συσκευών.

pestaola.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *