Η Google λανσάρει πληκτρολόγιο για το iOS με ενσωματωμένη αναζήτηση

To Gboard είναι ένα πληκτρολόγιο που λανσάρει η Google για το iPhone με ενσωματωμένες δυνατότητες αναζήτησης. 

Η ιδέα πίσω από το Gboard της Google είναι να φέρει όλες τις δυνατότητες αναζήτησης της μηχανής της σε ένα κανονικό πληκτρολόγιο ενός smartphone. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να πατήσει πάνω στο εικονίδιο της Google και να πληκτρολογήσει τον όρο της αναζήτησης που επιθυμεί, άσχετα από την εφαρμογή στην οποία βρίσκεται και χωρίς να είναι ανάγκη να την εγκαταλείψει. Μόλις βρει κάποιο αποτέλεσμα που θέλει, μπορεί με ένα tap να το μοιραστεί με τον συνομιλητή του στο Chat, ή σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.

Μέσα από το Gboard γίνεται αναζήτηση σε GIF και Emojis, ενώ το πληκτρολόγιο υποστηρίζει την λειτουργία Glide Typing για ταχύτατη πληκτρολόγηση λέξεων. Η εφαρμογή είναι δωρεάν διαθέσιμη στο App Store και σύμφωνα με τη Google συνδυάζει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του πληκτρολογίου της Google, με το Google Now On Tap που έχει παρουσιαστεί για τις συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.

To Gboard προσθέτει ευκολία στην καθημερινή χρήση ενός iOS Smartphone, αφού όλα τα αποτελέσματα των αναζητήσεων που γίνονται από αυτό παρουσιάζονται ως καρτέλες που μπορούν να γίνουν αντικείμενο διαμοιρασμού.

Πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *