Γιατί το iPhone 6S δεν πούλησε όσο ήθελε η Apple;

Μπορεί να ξεκίνησαν με πωλήσεις- ρεκόρ, ωστόσο η συνέχεια για τα iPhone 6S και 6S Plus δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακή.

H Apple αναμένεται να ανακοινώσει την πιο αργή ανάπτυξη, πιθανότατα από το 2007, όσον αφορά τις πωλήσεις, οι οποίες σημείωσαν πολύ μικρή αύξηση το τρίμηνο των χριστουγεννιάτικων εορτών, η οποία δεν θα ξεπερνά το 1%..Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι η Apple πώλησε περίπου 75,5 εκατομμύρια συσκευές το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η αιτία για την «αδιαφορία» των καταναλωτών έγκειται στο γεγονός ότι τα τελευταία μοντέλα iPhone δε διέφεραν ιδιαίτερα από τα προηγούμενα και επίσης παρατηρείται το φαινόμενο, ο κόσμος να προτιμά να αγοράσει παλαιότερα iPhone ή να περιμένει την κυκλοφορία νέων μοντέλων.

Δυσμενείς προβλέψεις

Αναλυτές εκτιμούν ότι το κλίμα στην αγορά δεν πρόκειται να αναστραφεί και προβλέπουν ακόμη και πτώση πωλήσεις του iPhone στο τρέχον τετράμηνο. Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, θα είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται κάμψη στις πωλήσεις από το 2007 οπότε κυκλοφόρησε το πρώτο iphone στην αγορά.

Στην Κίνα, μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου για την Apple, οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά 84% την περασμένη χρονιά αλλά η επιβράδυνση στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας προκαλεί φόβους ότι οι καταναλωτές θα περιορίσουν τις αγορές τους.

Σύμφωνα πληροφορίες, η Apple για να αντιμετωπίσει την πτώση στις πωλήσεις, ετοιμάζει την κυκλοφορία νέου, μικρότερου και φθηνότερου iPhone, του iPhone 5se, με οθόνη 4 ιντσών, αναβαθμισμένη κάμερα, Apple Pay και Live Photos

thetoc.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *