Γιατί η ομάδα Ταμήλια ήθελε τη μεταφορά του Μουσικού Σχολείου στο ιστορικό κέντρο και όχι του Λυκείου

Το Δελτίο Τύπου της «Τελευταίας Ευκαιρίας» για την απόφαση μεταστέγασης του 2ου Λυκείου Καστοριάς στο κτίριο του πρώην 1ου Γυμνασίου, δίπλα στην Παναγία Κουμπελίδικη:

Στην 23η τακτική συνεδρίαση που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη την 30-11-2020 και στο θέμα 9 που ήταν σχετικό με τη μεταστέγαση λυκείου στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου περιήλθε εις γνώσιν των δημοτικών συμβούλων η γνωμοδοτική απόφαση της ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) και αφού έγινε συζήτηση,  τη στιγμή της ψηφοφορίας υπήρχαν τρείς προτάσεις.

 1. Η πρόταση του αντιδημάρχου κ. Δοκόπουλου Πέτρου για μεταστέγαση  των: 3ου ΓΕΛ, Εσπερινού ΓΕΛ και Εσπερινού Γυμνασίου η οποία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 2. Η πρόταση της ΔΕΠ για μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς
 3. Η πρόταση μας η οποία είχε ως παρακάτω
 • Τη μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στο παλιό 1ο Γυμνάσιο (κτίριο Αρχιτεκτονικής).
 • Τη μεταστέγαση, παράλληλα, του ΕΝΕΕΓΥΛ (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο) στο χώρο του Μουσικού Σχολείου.

Για τους παρακάτω λόγους:

 • Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς είναι Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί.
 • Ο χώρος του ανακαινισμένου παλιού πρώτου Γυμνασίου ενδείκνυται για τη στέγαση ενός ιδιαίτερου σχολείου όπως αυτό, από άποψη χώρων και υποδομών.
 • Ο χώρος γύρω από το παλιό 1ο Γυμνάσιο (Κουμπελίδικη, πλατεία Ομονοίας) ενδείκνυται για μουσικές πρόβες των μαθητών αλλά και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, αναβαθμίζοντας έτσι πολιτισμικά το ιστορικό κέντρο. Επισημαίνουμε ότι για τα Μουσικά Σχολεία λόγω της καλλιτεχνικής τους φύσης προβλέπεται η υλοποίηση μουσικών εκδηλώσεων.
 • Στο κτίριο του Μουσικού σχολείου δεν έχουν γίνει ακόμα παρεμβάσεις για τη δημιουργία μικρών αιθουσών και studio, άρα οι παρεμβάσεις αυτές μπορούν γίνουν κατευθείαν στο ανακαινισμένο παλιό 1ο Γυμνάσιο.
 • Η μεταφορά του μουσικού εξοπλισμού και του εργαστηρίου πληροφορικής μπορεί να γίνει εύκολα.
 • Το ΕΝΕΕΓΥΛ περιλαμβάνει Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, οκτώ (8) τάξεων και είναι σημαντικό να έχει μια «μόνιμη» στέγη (το κτίριο που προτείνουμε είναι επαρκές) και να μη μετακινείται διαρκώς ως περιφερόμενος θίασος. Η πρόταση αυτή δίνει μια πραγματική λύση μέχρι να κατασκευασθεί ο χώρος που πραγματικά αξίζει σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους  και δευτερευόντως σε όλους τους πολίτες που θέλουν να  λέγονται πολιτισμένοι και να έχουν ένα σημαντικό δείκτη για τον ισχυρισμό αυτό.
 • Το ΕΝΕΕΓΥΛ λόγω της ιδιαιτερότητας του (κινητικά προβλήματα κλπ.), είναι σημαντικό να στεγάζεται σε κτίριο, όπου η πρόσβαση είναι εύκολη.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *