Γιατί η ανανεωμένη 41η Έκθεση Γούνας, θα είναι η πιο πετυχημένη των τελευταίων χρόνων (φωτογραφίες και βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Μ. Δευτέρα η Συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της 41ης Έκθεσης Γούνας στην Καστοριά.

Τα πρώτα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για μία ανανεωμένη και επιτυχή διοργάνωση που θα φέρει ανάσα και αισιοδοξία στον κλάδο της γούνας αλλά και την περιοχή μας.   

 

iffk2

Τα στοιχεία της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς 5-8 Μαΐου 2016
  • Συμμετέχουν 103 εκθέτες, ποσοστό αυξημένο κατά περίπου 50%, συγκριτικά με τον αριθμό των εκθετών του 2015
  • 250 δηλωμένοι- μέχρι στιγμής – εμπορικοί επισκέπτες από τη Ρωσία
  • Πολλοί μεμονωμένοι επισκέπτες από τη Ρωσία, την Ουκρανία, το Καζακστάν, την Κορέα, από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, την Αμερική, αλλά  και τον Καναδά
  • Η πληρότητα των ξενοδοχείων της Καστοριάς  αγγίζει το 90% την περίοδο διεξαγωγής της Έκθεσης
  • Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για μία ουσιαστική αναβάθμιση της έκθεσης.

 

 

Οι εργασίες συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς, ώστε μέχρι τη Μ. Τετάρτη όλα να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους εκθέτες.

 

 

 

Σε τι οφείλεται η φετινή -διαφαινόμενη- επιτυχία της Έκθεσης;

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», η προσέγγιση των επισκεπτών οφείλεται στην πολύ πετυχημένη διαφημιστική καμπάνια του Συνδέσμου, καθώς και στη νέα τιμολογιακή πολιτική ενοικίασης των περιπτέρων στο Εκθεσιακό Κέντρο (η τιμή διαμορφώθηκε στα 55 € και 65 € ανά τ.μ. ανάλογα με την θέση του περιπτέρου, ενώ διατίθενται περίπτερα σε προνομιακή τιμή ενοικίασης).

 

Σε ποιους απευθύνεται η 41η Έκθεση Γούνας Καστοριάς;

Η 41η Έκθεση Γούνας αφορά αποκλειστικά και μόνο σε εμπορικούς επισκέπτες. Αποτελεί καθαρά εμπορική έκθεση και ουσία και στόχος της είναι, αποκλειστικά, οι εμπορικές πράξεις. Ελεύθερη είσοδος σε μεμονωμένους ιδιώτες δε θα είναι δυνατή.

Υπάρχουν ήδη πάνω από 300 εγγραφές, ως εμπορικοί επισκέπτες της 41ης Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, ανεβάζοντας, έτσι, τις προσδοκίες επιτυχίας της φετινής διοργάνωσης.

 

Πληρώνει κάποιος τους επισκέπτες να έρθουν στην Έκθεση;

Ο Σύνδεσμος δηλώνει κατηγορηματικά πως κανένας πελάτης δεν έρχεται δωρεάν στην Έκθεση Γούνας. Τα έξοδα βαρύνουν αποκλειστικά τους ίδιους.

Ο σύνδεσμος συνδράμει, κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό, στη μετακίνησή τους. Γι αυτό το λόγο κάθε επισκέπτης είναι ελεύθερος να επισκεφθεί όποια γουνοποιητική επιχείρηση επιθυμεί, εντός και εκτός Έκθεσης.

 

Πόσες επιχειρήσεις από την Καστοριά επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στη φετινή Έκθεση;

Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εμφανή σημεία της πόλης, αλλά επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στην 41η Έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι ελάχιστες.

Κάποιες, μάλιστα, από αυτές, επέλεξαν αντί της ενοικίασης περιπτέρου στην Έκθεση, να ενισχύσουν με κάποια οικονομική χορηγία τον Σύνδεσμο.

 

iffk6

Τα μηνύματα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» στην κοινωνία της Καστοριάς

Ο Σύνδεσμος εκφράζει τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη μεγάλη συμμετοχή εκθετών στη φετινή διοργάνωση.

Θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δίνεται η ευκαιρία σε αρκετούς ντόπιους να εργαστούν τόσο κατά την προετοιμασία, όσο και κατά τη διάρκεια της 41ης Έκθεσης Γούνας.

Η 41η Έκθεση Γούνας είναι μία οικονομική ανάσα για τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια αλλά και πολλούς επιχειρηματίες της περιοχής.

Χωρίς καμία μομφή ή υποψία αντιπαράθεσης με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών και τη Διεθνή  Έκθεση Γούνας της Αθήνας, ο Σύνδεσμος «ο Προφήτης Ηλίας» δηλώνει πως δεν υπάρχει κανένα σημείο τριβής μεταξύ των δύο συνδέσμων καθώς και των δύο Εκθέσεων, παρά μόνο μία διαφωνία ως προς τον τόπο διεξαγωγής της Έκθεσης.

Τέλος, εκφράζει την ηθική του ικανοποίηση για το γεγονός ότι γουνοποιητικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εμφανή σημεία αλλά επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στην 41η Έκθεση Γούνας, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάποιες εμπορικές πράξεις την περίοδο της Έκθεσης, δίνοντας έτσι ώθηση στον κλάδο που δοκιμάζεται αυτή την χρονική περίοδο.

Ο κ. Κορεντσίδης, στο τέλος της Συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ξεκάθαρα πως το Εκθεσιακό Κέντρο του Συνδέσμου λειτουργεί νομιμότατα. Επίσης και ότι η 41η Έκθεση έχει όλες τις νόμιμες άδεις, βάζοντας τέλος στη φημολογία περί ελλείψεων.

 

iffk4

 

 

Δείτε τη Συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»:

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

One thought on “Γιατί η ανανεωμένη 41η Έκθεση Γούνας, θα είναι η πιο πετυχημένη των τελευταίων χρόνων (φωτογραφίες και βίντεο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *