Φτιάξτε μόνοι σας πεντανόστιμη πραλίνα λευκής σοκολάτας

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα (ίσως και δύο) κουταλάκια πραλίνα λευκής σοκολάτας
Τη δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε.

Υλικά
200 γρ λευκή κουβερτούρα
100 γρ βούτυρο σκληρό
1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
150 γρ αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουτ. του γλυκού εσάνς αμυγδάλου

Εκτέλεση:
Καβουρδίζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα, χωρίς να πάρουν χρώμα, και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα βάζετε στο μπλέντερ με την κρυσταλική ζάχαρη, και τα κάνετε σκόνη. Λιώνετε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Ζεστάνετε λίγο το ζαχαρούχο, και προσθέστε το σιγά-σιγά ανακατεύοντας. Ρίξτε το εσάνς αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά. Τέλος προσθέτετε σε δόσεις τα αλεσμένα αμύγδαλα ανακατεύοντας πολύ καλά με σπάτουλα, και αφήστε την πραλίνα να κρυώσει. Την διατηρείτε σε ένα γυάλινο βάζο καλά κλεισμένο στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *