Φέτος τις γιορτές πρέπει να στηρίξουμε την αγορά της Καστοριάς! (+editor’s παρατήρηση)

Το επιμελητήριο Καστοριάς μας υπενθυμίζει την αξία που έχει η στήριξη της τοπικής αγοράς αυτές τις γιορτές.

 

♦Επιλέξτε τα τοπικά καταστήματα για τις φετινές αγορές σας.

♦Κάντε μία βόλτα στα μαγαζιά, συγκρίνετε τιμές και ψωνίστε από τους εμπόρους της πόλης μας.

Σε μία εποχή που οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί με τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους ή τις διαδικτυακές παραγγελίες, προτιμήστε τα πλεονεκτήματα των  αγορών με προσωπική επαφή και επικοινωνία.

 

Στηρίζουμε τοπικά! Τους γείτονές μας, τους φίλους μας…θα μας χαμογελάσουν και αύριο το πρωί!

 

editor’s point:

Μία προσωπική εμπειρία-παρατήρηση με ιδιαίτερη σημασία…

Παραμονή Χριστουγέννων 2015, βρεθήκαμε- όπως κάνουμε κάθε χρόνο- στα καταστήματα της Καστοριάς για αγορές της τελευταίας στιγμής.

Η κίνηση τις ημέρες αυτές είναι εμφανώς πιο αυξημένη από ποτέ. Η αγορά περιμένει να σώσει το χαμένο έδαφος όλης της προηγούμενης περιόδου.

Σε ένα από τα καταστήματα της αγοράς της Καστοριάς, δέσποζε σε εμφανές σημείο η επιγραφή για την Στήριξη στα Τοπικά Καταστήματα…την αξία και την σημασία που έχει για τους εμπόρους και γενικότερα το μέλλον της Καστοριάς.

Λογικά θα την βρούμε και φέτος…

Διάβαζα το κείμενο, ενώ περίμενα στο ταμείο… Η διάθεσή μου άλλαξε απότομα, όταν παρατήρησα την μπλούζα του καταστηματάρχη, ο οποίος στεκόταν προκλητικά δίπλα στην επιγραφή.

Η στάμπα στο φούτερ του σαφής: «Pull & Bear»! Σίγουρα δεν ήταν απόδειξη στήριξης της Καστοριανής αγοράς…Λάθος ενδυματολογική επιλογή; Ασυνειδησία ή πρόκληση, δεν μπορώ να γνωρίζω με βεβαιότητα…Ίσως ήταν δώρο και όχι επιλογή του ίδιου η αγορά της, σίγουρα όμως έπρεπε να σκεφτεί καλύτερα πριν τη φορέσει…

Μετάνιωσα που δεν έκανα μαζί του μία συζήτηση εκείνη την στιγμή. Μία γκρίζα σελίδα, που δεν αφορά στη μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών της Καστοριάς, εννοείται.

Λίγη προσοχή και σεβασμός από όλους δεν είναι αδύνατη…έστω αυτές τις μέρες που οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες είναι μεγάλες!

Χ.Κ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *