Φέτος ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Άργος Ορεστικό! – Συναυλία στον Άνω Κρανιώνα μια μέρα μετά!

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου. Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία.Υπενθυμίζεται ότι η Πανσέληνος του Αυγούστου 2017 προσέλκυσε πάνω από 75.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.
Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς συμμετέχει στις εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού και διοργανώνει
μουσική βραδιά με έντεχνο μουσικό σχήμα με τίτλο:»Τα τραγούδια του φεγγαριού» στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους Ορεστικού.
Ώρες εκδήλωσης: 21:00 έως 23:00.
Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.

https://www.culture.gr/el/Information/SitePages/view.aspx…

 

Στην πόλη της Καστοριάς φέτος δε θα δούμε κάποια από τις δεκάδες εκδηλώσεις του  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  όπως τα προηγούμενα χρόνια στην Αυλή του Αρχοντικού Τσιατσιαπά, την αυλή του Ιερού Ναού Παναγίας Κουμπελίδικης κλπ…
…αλλά μία μέρα μετά -με «γεμάτο» το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, ακόμη- θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου, στα εντυπωσιακά Πλινθόκτιστα του Ανω Κρανιώνα!

Μία συναυλία με δωρεάν είσοδο η οποία θα κοστίσει στο Δήμο 7000€!

 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, «μαρτυρά» την επικείμενη συναυλία: 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *