ΕΡΤ – Διαγωνισμός ερασιτεχνικού video ‘Ας τελειώνουμε με το AIDS’ για τα Λύκεια

Από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ως την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου η Ελληνική Ραδιοφωνία συνδιοργανώνει μαζί με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διαγωνισμό ερασιτεχνικού βίντεο με θέμα «Ας τελειώνουμε με τον HIV/AIDS»,

ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου). Αρωγός στην πρωτοβουλία αυτή είναι και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το οποίο με εγκύκλιό του προς όλα τα Λύκεια της χώρας καλεί τους μαθητές να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

ert

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν αρκεί να τραβήξουν ένα βίντεο με την κάμερα ή το κινητό τους– μόνοι τους, με την οικογένεια, τους φίλους ή την τάξη τους – και να στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας για την προφύλαξη, την πρόληψη, την τακτική εξέταση και την καταπολέμηση του στίγματος που βιώνουν οι συνάνθρωποι μας που ζουν με HIV/AIDS.

Τα βίντεο θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση video@positivevoice.gr και ειδική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει εκπρόσωπος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, θα βραβεύσει τις πιο δημιουργικές και ευφάνταστες ιδέες.
Οι δημιουργοί των τριών καλύτερων βίντεο θα κερδίσουν ένα tablet και δύο smartphones.

Ο διαγωνισμός υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Aids Healthcare Foundation» και της «Athens Voice». Οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό, καθώς και χρηστικές πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr .

Οδηγίες για τον διαγωνισμό

Η μουσική που θα χρησιμοποιηθεί για τις ταινίες θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι  ελεύθερη δικαιωμάτων. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να γράψουν τη δική τους μουσική ή να αναζητήσουν δωρεάν μουσική, χωρίς πνευματικά δικαιώματα, σε πολλούς ειδικούς ιστότοπους (non royalty music).

Τύπος αρχείου: mp4 .mov ή avi

Διαστάσεις: 720 x 576 ή 1080 x 720 ή 1920 x 1080

Διάρκεια: 1’- 5’ λεπτά + 1’ για τους τίτλους τέλους αν υπάρχουν

Για την ευκολότερη αποστολή των σχετικών αρχείων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιστοσελίδες όπως το www.wetransfer.com (επιλογή add files).

Ελπίζουμε να συμμετάσχουν Λύκεια από την Καστοριά και να διακριθούν, καθώς έχουν ταλέντο, αποδεδειγμένα…

Τα τρία προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το Πρώτο, το Δεύτερο Πρόγραμμα και η «Φωνή της Ελλάδας», θα προβάλουν το διαγωνισμό σε όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια και θα αναδείξουν θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, στον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του, στην πρόληψη κ.α.

Οι εκπομπές που θα αναλάβουν την προβολή του διαγωνισμού είναι:

ΠΡΩΤΟ Πρόγραμμα:

* Απολύτως σχετικό (06.00-08.30) με τον Ανδρέα Παπασταματίου.

* Μπλε σαν πορτοκάλι (17.00-18.00) με τον Γιώργο Γιανναράκο και την Μαίρη Βενέζη.

* Υπεράνω πάσης υποψίας (18.00 – 20.00) με τις Ευανθία Ξυνού και Κατερίνα Φρύσσα.

ΔΕΥΤΕΡΟ Πρόγραμμα:

* Με θέα στο δρόμο (08.00-10.00) με τον Δημήτρη Τρίκα

* Τρανζίστορ (10.00-11.00) με την Μαρία Κοζάκου

* Η μουσική που μας ενώνει (16.00-17.00) με την Γιάννα Τριανταφύλλη (μεταδίδεται και από τη «Φωνή της Ελλάδας»)

Φωνή Της Ελλάδας:

* Ο πρώτος καφές από την Ελλάδα (07.00- 09.00) με τον Θάνο Σιαφάκα και την Έλενα Καραγιάννη

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *