Έρευνες για τυχόν εκρηκτικά που ισοπέδωσαν το ξενοδοχείο – Αίτημα για συνδρομή καμερών και πυροτεχνουργών

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η Πυροσβεστική υπηρεσία για την ισοπέδωση του ξενοδοχείου

-Αίτημα για συνδρομή καμερών και πυροτεχνουργών της Αστυνομίας στις εν εξελίξει έρευνες

 

Να εξεταστεί το ενδεχόμενο υπολειμμάτων εκρηκτικών στο χώρο του ξενοδοχείου «Τσάμης», το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς τις πρώτες πρωινές της Πέμπτης, ζητεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταθέτει σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, αίτημα στην Αστυνομία, ζητώντας την συνδρομή ειδικού εμπειρογνώμονα πυροτεχνουργού ο οποίος θα εξετάσει το σημείο όπου έγινε η έκρηξη. Παράλληλα, θα κατατεθεί αίτημα στην Αστυνομία για τη χρησιμοποίηση οπτικού υλικού από κάμερες και εικόνες της περιοχής. Αρμόδιες πηγές τόνιζαν στο ethnos.gr ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και η προανάκριση από την ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής, ενώ έχει οριστεί από τις Αρχές και ειδικός πραγματογνώμονας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικό πραγματογνώμονα έχει ορίσει και η πλευρά των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου. Όταν θα υπάρχει ολοκληρωμένος φάκελος και απαντημένα όλα τα ερωτηματικά θα προχωρήσει η κατάθεση της δικογραφίας στην Εισαγγελία. Η τρομακτική έκρηξη μετέτρεψε το τετραώροφο ξενοδοχείο «Τσάμης» σε άμορφη μάζα υλικών και σκόρπισε γυαλιά και θραύσματα σε ακτίνα 80 μέτρων. Αρκετές ώρες μετά  την εκκωφαντική έκρηξη, ακόμη κάπνιζαν τα ερείπια του εμβληματικού ξενοδοχείου.

Ισοπεδόθηκε το ξενοδοχείο Τσάμης
Intime/ Τα συντρίμια του ξενοδοχείου Τσάμης

Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 80 κλινών, ήταν αμφιθεατρικά χτισμένο στις όχθες της λίμνης, στην περιοχή Δισπηλιό και αποτελούσε ένα από τα εμβληματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής. Τον τελευταίο χρόνο ήταν εκτός λειτουργίας και, την ώρα της έκρηξης,  δεν υπήρχε άνθρωπος στις εγκαταστάσεις του.

«Ακούσαμε στη μία μετά τα μεσάνυχτα μία εκκωφαντική έκρηξη στην περιοχή του Δισπηλιού. Ισοπεδώθηκε ένα εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης μας, ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Καστοριάς μας στο οποίο στηρίχθηκε η ανάπτυξη του τουρισμού το 1980 και δεν υπάρχει πλέον. Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Καστοριά και θέλω να εκφράσω την συμπαράστασή μου στην οικογένεια του ιδιοκτήτη. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι ήταν κλειστό το και δεν θρηνήσαμε θύματα» δήλωσε λίγες ώρες μετά την έκρηξη στο ethnos.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος.

 

ethnos.gr

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *