Έρχεται Πνευματικό Κέντρο στην Καστοριά! – Πληροφορίες

20 χρόνια μετά την τελευταία φορά που παρακολουθήσαμε ή συμμετείχαμε σε κάποια εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Καστοριάς, στην Οδό Αγίου Αθανασίου, μπορούμε να μιλάμε ξανά -με στοιχεία – για την κατασκευή ενός νέου κέντρου πολιτισμού στην πόλη μας!

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 27 Νοεμβρίου, αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί η Έγκριση σύναψης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ με την Εγνατία Οδό Α.Ε. για την ωρίμανση – προώθηση και υλοποίηση του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ».

 

Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Πολιτισμού θα αναγερθεί  σε έκταση 15 στρεμμάτων, δίπλα στο Ενυδρείο Καστοριάς!

Την υλοποίηση των έργων θα αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. το αμέσως προσεχές διάστημα με μέγιστο διάστημα ολοκλήρωσης περίπου τα 3 χρόνια.

Ένα νέο που χαροποίησε τους κατοίκους της Καστοριάς, οι οποίοι «τρέχουν» τα τελευταία 20 χρόνια σε ακατάλληλες αίθουσες προκειμένου να πάρουν μία γεύση πολιτισμού.

Σχολικές αίθουσες, η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, η κλειστή πλέον αίθουσα της ΕΔΗΚΑ, το επίσης κλειστό ΟΛΥΜΠΙΟΝ, τα ανακαινισμένα αρχοντικά και τελευταία το αμφιθέατρο του ΤΕΙ , φιλοξενούν θεατρικές ή μουσικοχορευτικές παραστάσεις, ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικές εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις που θα έπρεπε να έχουν το χώρο που τους αξίζει.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως, γι αυτό δεν μπορούμε να μην είμαστε χαρούμενοι που ένα έργο δεκαετιών παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά.

 

Η επιλογή της περιοχής είναι ένα θέμα που αναμένεται να απασχολήσει έντονα την τοπική μας κοινωνία, δεδομένης της «αποκέντρωσης» την οποία θα προκαλέσει η ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου στην είσοδο της πόλης.

Μια δημοτική αρχή που τονίζει συνεχώς τον προβληματισμό της για το μαρασμό του κέντρου, δείχνει ανήμπορη να κάνει σημαντικές παρεμβάσεις για την τόνωσή του.

Το ευχάριστο είναι πως το Πνευματικό Κέντρο δε θα γεμίσει τις προγραμματικές δηλώσεις των εκατοντάδων νέων υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Καστοριανών πολιτών για τις εκλογές του Μαΐου!

 

Να ευχηθούμε σωστούς χειρισμούς και ψυχραιμία για την επιτυχή ολοκλήρωση ενός έργου που απαιτεί η Καστοριανή Κοινωνία.

 

 

 

Δείτε την Εισήγηση του Δημάρχου Καστοριάς, η οποία θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, όπως αναρτήθηκε στο site των ΕΝ.ΔΗΜΟ.

Έγκριση σύναψης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ με την Εγνατία Οδό Α.Ε. για την ωρίμανση – προώθηση και υλοποίηση του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ».

 

 

Χ.Κ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *