Επέτειος απελευθέρωσης των Ιωαννίνων – έκαναν τη δική τους παρέλαση και οι αγρότες με τα τρακτέρ

Με την μεγάλη παρέλαση, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων.

Μαθητιώσα νεολαία, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις, τμήματα των ένοπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, καταχειροκροτήθηκαν από χιλιάδες Γιαννιώτες που είχαν κατακλύσει το κέντρο της πόλης και τους κεντρικούς δρόμους, καθώς ο καιρός στάθηκε μεγάλος σύμμαχος του εορτασμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ήρθε το πρωί στα Γιάννινα.

APARAL16

Παραβρέθηκε στην επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Μπιζανομάχων.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, τον υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Βίτσας, τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής κ. Αυγενάκης, ενώ παρών ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

APARAL316

APARAL216

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, έστειλε μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης.

«Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913 και οι γενικότερες επιχειρήσεις που είχαν ως συνέχεια την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου, συνιστούν μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της νεότερης ιστορίας, καθώς οδήγησαν στην ένδοξη νίκη της Ελλάδας…»

 

Την σκυτάλη πήραν οι αγρότες της περιοχής οι οποίοι με τα τρακτέρ τους έκαναν μίαξεχωριστή «παρέλαση» στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι στο πέρασμά τους, ο κόσμος ξεσπούσε σε χειροκροτήματα και εξέφραζε την συμπαράστασή του στον αγώνα τους!

pare trakter2

 

pare trakter3

 

pare trakter4

 

pare trakter5

epiruspost.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *