ΕΟΔΥ: «Αγνοώντας τις συστάσεις των ειδικών, βάζουμε σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπους γύρω μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες»

Με μια ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ κάνει σαφή την ανάγκη σοβαρότητας και ευθύνης με την οποία πρέπει να ενεργήσουμε όλοι για τη διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα ανακοινώνει:

 

Το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι τα προληπτικά μέτρα που παίρνουμε για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, είναι μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης όλων μας.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αγνοώντας τις συστάσεις των ειδικών, βάζουμε σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπους γύρω μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Αν θέλουμε κάτι συλλογικό λοιπόν, ας φτιάξουμε ένα ανθρώπινο τείχος προφύλαξης των ευπαθών συμπολιτών μας γιατί μόνο εμείς μπορούμε να τους προστατεύσουμε.

 

EODY.gov.gr


 

 

Αντιλαμβανόμαστε πλέον πιο πολύ από ποτέ την ανάγκη να μη θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία- ίσως και τη ζωή- ανθρώπων του περιβάλλοντός μας. Τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου αρκούν για να μας πείσουν πως δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε με επιπολαιότητα και αναισθησία.

Ιδιαίτερα αν έχουμε ταξιδέψει πρόσφατα ή έχουμε έρθει σε επαφή με άτομα που επέστρεψαν από περιοχές  με επιβεβαιωμένα κρούσματα, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Με ψυχραιμία και προσοχή οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.  

Η εικόνα της Αμαλιάδας σήμερα, μιας πόλης όπου δεν κυκλοφορεί ψυχή λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πρέπει να μας τρομάζει για τις συνέπειες της απερισκεψίας και της ανευθυνότητας.

Αφήνοντας πίσω μας πλέον τις κουβέντες για στοχοποίηση και τρομοκρατία που ελέχθησαν – ίσως εν βρασμώ, με επιπολαιότητα και άγνοια κινδύνου από ελάχιστους, ευτυχώς, συμπολίτες μας μετά την επιστροφή των Καστοριανών από το Μιλάνο-, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι πάνω από όλα και όλους.

Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, κάθε ένας ξεχωριστά…

 

Ενημερωθείτε υπεύθυνα από τον Εθνικό  Οργανισμό Δημόσιας Υγείας 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *