Εντυπωσιασμένος ο Αμερικανός Πρέσβης από την Καστοριά

Σαν το σπίτι του, το Μέιν, ένιωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Ντέιβιντ Ντ. Πιρς, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καστοριά.

Ο αμερικανός διπλωμάτης συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ ο οποίος του έδειξε ιστορικούς εκκλησιαστικούς θησαυρούς, ανεκτίμητης αξίας χειρόγραφα και βυζαντινές εικόνες.

Ο Αμερικανός Πρέσβης και ο μητροπολίτης Καστορίας, όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα που διατηρεί στο facebook η Αμερικανική Πρεσβεία, συζήτησαν για τους ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες και τόνισαν ότι υπάρχουν πολλοί Ελληνοαμερικανοί που κατάγονται από την Καστοριά. Συζήτησαν επίσης και για το φιλανθρωπικό έργο της μητρόπολης που προσφέρει τρόφιμα στους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φυσική ομορφιά της Καστοριάς και την μεγάλη πανίδα των πτηνών που υπάρχει στα δάση της, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά του θυμίζει το σπίτι του στο Μέιν.

Από τη φωτογραφία του Google Maps διακρίνουμε μία ομοιότητα στη μορφολογία της χερσονήσου της Καστοριάς με τη μικρή χερσόνησο στην οποία είναι χτισμένο το Portland του Μέιν απ’όπου κατάγεται ο κύριος Πιρς.

mein

(με πληροφορίες του cnn.gr)

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *