Ενθουσίασε τον κόσμο η μερική αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καστοριάς – φωτο, video & σχολιασμός

Μία πρωτόγνωρη εμπειρία βιώσαμε σήμερα το πρωί στην Οδό Μητροπόλεως όσοι παρακολουθήσαμε τη μερική αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης της Καστοριάς.

21 στρατιώτες, ανάμεσά τους 3 έφιπποι, φορώντας πολεμικές στολές εποχής ξεκίνησαν από το Επιμελητήριο για να φθάσουν στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου κορυφώθηκε η αναπαράσταση.

Πλήθος κόσμου από τον δρόμο ή από τα μπαλκόνια και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής με τις παραδοσιακές Καστοριανές στολές, συμμετείχαν σε αυτή τη πανηγυρική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά.

Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα και από την αποδοχή του κόσμου, θεωρείται ήδη πετυχημένη και έχει κάθε περιθώριο να βελτιωθεί και να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια.

Σημαντικότατη και δυναμική η παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου η οποία έδωσε τον θριαμβευτικό παλμό που χρειαζόταν σε όλη την τελετή.

Συνοψίζοντας, θα επιδοκιμάσουμε την ξεχωριστή ιδέα η οποία κατάφερε να γίνει πράξη διατηρώντας το μέτρο, τον σεβασμό και την ισορροπία που απαιτούνταν για να μη μιλάμε τώρα για κάτι αντιαισθητικό, θα αναγνωρίσουμε την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων για το άρτιο τελικό αποτέλεσμα (το οποίο σίγουρα είναι συνέπεια πολλής προετοιμασίας) και θα ενθαρρύνουμε τους διοργανωτές να συνεχίσουν να δίνουν στον κόσμο «τροφή» για πολιτισμό, για συμμετοχή και κυρίως  για γνώση της ιστορίας της πόλης μας.

 

Δείτε όσα συνέβησαν σήμερα στην Οδό Μητροπόλεως μέσα από τις φωτογραφίες μας και τα live videos που προβάλαμε στην σελίδα μας στο Facebook (δυστυχώς με όχι τόσο καλό σήμα όσο θα θέλαμε):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα videos:Χ.Κ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *