Εννέα στα δέκα εγκεφαλικά μπορούν να αποφευχθούν

Μια νέα έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά, καθώς υποστηρίζει πως εννέα  στα δέκα εγκεφαλικά επεισόδια μπορούν να αποφευχθούν.

Δηλαδή, το 91% των εγκεφαλικών δεν θα είχε συμβεί αν οι άνθρωποι ακολουθούσαν κάποιες συμβουλές υγείας.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι δέκα συμβουλές που αποτρέπουν τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι:
1. η μείωση της αρτηριακής πίεσης
2. η άσκηση
3. η υγιεινή διατροφή
4. η διατήρηση του βάρους σε υγιή πλαίσια
5. η πρόληψη του διαβήτη
6. η μείωση της χοληστερίνης
7. η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ
8. το κόψιμο του καπνίσματος
9. η μείωση του άγχους
10. η πρόσληψη κατάλληλων φαρμάκων σε περίπτωση καρδιακής αρρυθμίας

Πιο αναλυτικά, οι συγγραφείς της έρευνας υποστηρίζουν πως η αύξηση της αρτηριακής πίεσης έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αποφυγή των εγκεφαλικών, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 47,9%. Η έλλειψη φυσικής άσκησης αυξάνει τον κίνδυνο κατά 23,3%, ενώ η κακή διατροφή φτάνει στο 18,6%. Ακολούθως, το κάπνισμα ανεβάζει τον κίνδυνο κατά 12,4% και η κατανάλωση αλκοόλ κατά 5,8%.

Ο Dr. Martin O’Donnell σχολίασε πως: «Η έρευνα επιβεβαιώνει πως υπάρχουν δέκα παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι σχετίζονται με ποσοστό 90% με τις υποθέσεις εγκεφαλικών επεισοδίων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, σε κάθε ηλικία και στα δύο φύλα. Η μελέτη επιβεβαιώνει πως η υπέρταση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου και το κλειδί στην αποφυγή των εγκεφαλικών σε παγκόσμιο πεδίο».

Κατά την έρευνα εξετάστηκαν 27.000 άνθρωποι που υπέφεραν από εγκεφαλικό και οι υποθέσεις τους τέθηκαν σε σύγκριση με ανθρώπους που ήταν απόλυτα υγιείς.

 

πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *