Ενημέρωση και Προειδόποιηση από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς

Έπεσε στα χέρια μας μια άκρως ενδιαφέρουσα έντυπη ενημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και συγκεκριμένα από το γραφείο επί των αιρέσων.

Το έντυπο:

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται όλο και περισσότερο η «Ε.ΣΥ» («ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ») του κ. Αρτέμη Σώρρα. Παίρνοντας ως αφορμή τις συγκεντρώσεις που έγιναν σε Καστοριά, Σέρβια, Βελβεντό κ.α, καθώς και το υλικό που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του εν λόγω Κινήματος διαπιστώνουμε τα ακόλουθα.

Η «Ε.ΣΥ» διακηρύττει: «Δεν έχω κόμμα, χρώμα, δόγμα» Είναι όμως έτσι;

 

Τον ισχυρισμό τους διαψεύδουν οι ίδιες οι δραστηριότητες τους. Παραθέτουμε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της «Ε.ΣΥ» για προσευχές σε ειδωλολατρικούς ναούς που δημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο του 2015: «ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ…», «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΚΛΗΣΕΩΝ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ 13/8 ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΟΥΝΙΟ, 15/8 ΝΑΟΣ ΔΙΟΣ ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ, ΝΑΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΔΕΛΦΟΙ»

 

Ο όρκος τους έχει χαρακτήρα θρησκευτικό με στοιχεία Αποκρυφισμού και Νέας Εποχής.

Όσοι ορκίζονται δηλώνουν αφοσίωση:

ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΖΕΥΣ

ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΖΕΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ

Το Δία τον γνωρίζουμε πολύ καλά από την Ελληνική Μυθολογία.

Η Συμπαντική Συνειδητότητα είναι ανύπαρκτη και απρόσωπη θεότητα του Αποκρυφισμού της Νέας εποχής.

 

Από τους ίδιους ο όρκος χαρακτηρίζεται ως «ο ιερός όρκος του πολεμιστή». Τον ειδωλολατρικό θρησκευτικό χαρακτήρα του όρκου επισφραγίζουν με τα παρακάτω: «Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΕΙ»

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΥΝΗΜΟΝΩΝ ΘΕΩΝ», δήλωση πίστεως στην πολυθεΐα

«ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΙΝΩ ΤΟ ΥΔΩΡ ΤΟΥΤΟ» το νερό αυτό οι ορκιζόμενοι πίνουν στο τέλος του όρκου.

Ο όρκος ολοκληρώνεται με μια φοβερή ευχή-κατάρα «ΑΝ ΠΑΡΑΒΩ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΜΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΕ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ»

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κι άλλα. Νομίζουμε ότι για έναν νουνεχή άνθρωπο δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο για να αντιληφθεί την έλλειψη σοβαρότητας και συγχρόνως τον σαφή προσανατολισμό που έχει η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» στην Νεοειδολολατρεία και τον Αποκρυφισμό.

Η τοπική Εκκλησία έχει χρέος να ενημερώσει τους πιστούς Χριστιανούς.


 

 

Παρακάτω και το βίντεο από την εκδήλωση που έγινε στην πόλη της Καστοριάς στις 19 Δεκεμβρίου 2015. Στο 1:42:00 μπορείτε να δείτε και τον όρκο που οι συμπολίτες μας έδωσαν. Ενώ στο 1:48:00 όταν ζητείται από τον κόσμο να πιει από το «ΥΔΩΡ» και μετά να γράψει το όνομά του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *