Το εύκολο κόλπο για να μην «πετάγεται» το λάδι στο τηγάνι

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα τηγανητά φαγητό; Bαριά, γεμάτα με λιπαρά, οι περισσότεροι μπορούν δύσκολα να αντισταθούν παρά το γεγονός ότι όλοι ξέρουμε ότι η μυρωδιά και οι λεκέδες που αφήνει πίσω του το τηγάνι είναι φασαρία από μόνα τους.

Κλασική στιγμή το δευτερόλεπτο εκεί όπου πετάς τις ψιλοκομμένες πατάτες στο καυτό λάδι και ανεξέλεγκτες πιτσιλιές ξεφεύγουν προς κάθε κατεύθυνση.

Οι παλιές όμως που ξέρουν (σχεδόν) τα πάντα, έχουν τη λύση και γι αυτό το δύσκολο φαινόμενο. Τι κάνουμε λοιπόν; Mόλις το λάδι κάψει και πριν πετάξουμε το φαγητό στο τηγάνι μπορούμε να ρίξουμε μία πρέζα αλάτι.

Αυτή είναι η μαγική συμβουλή που θα κάνει το λάδι να «καθίσει» και δεν πρόκειται να ξαναπεταχτεί προς τον τοίχο ή ακόμα χειρότερα προς τα πάνω σου. Δοκίμασε και θα μας θυμηθείς.

Μία πρέζα αλάτι μόλις κάψει το λάδι αρκεί

πηγη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *