Ευκαιρία για κάθε κτηνοτρόφο η συμμετοχή στην αυριανή ημερίδα στο Δημαρχείο Καστοριάς

Την Πέμπτη στις 12:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριά ημερίδα με θέμα «Διατήρηση, ανάδειξη και εμπορική αξιοποίηση των αυτόχθονων φυλών Βοοειδών και Αιγοπροβάτων της περιφέρειας της Καστοριάς – H σημασία τους για την τοπική και εθνική οικονομία».

Για τη σημασία αυτής της ημερίδα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής:

«Οι αρχέγονες φυλές που υπάρχουν στην περιοχή μας πρέπει να αναπτυχθούν, να πολλαπλασιαστούν, και να τύχουν τα οφέλη τα οποία δίνει η πολιτεία.»

Τόνισε πως «Ο πρωτογενής τομέας- γεωργία και κτηνοτροφία – θα πρέπει να αναπτυχθεί στο Δήμο, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή που δεν υπάρχουν εναλλακτικές μορφές εργασίας», καταλήγοντας στα οφέλη τα οποία θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι από την ημερίδα της Πέμπτης.

20160913_131235

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καστοριάς κτηνοτροφικών και δημητριακών προϊόντων κ Μόσχος, επισήμανε πως «Το πρόγραμμα θα βοηθήσει τους παραγωγούς», προσκαλώντας όλον τον κόσμο να συμμετάσχει.

 

20160913_131313

 

Η ταμίας του αγροτικού συνεταιρισμού Καστοριάς κα Άννα Μόσχου, προσκάλεσε όλους τους κτηνοτρόφους να δείξουν ενδιαφέρον για την ημερίδα, όπου θα αναλυθεί λεπτομερώς η πενταετής επιστημονική υποστήριξη σε κάθε κτηνοτρόφο.

Ανακοίνωσε πως θα προσληφθούν 3 άτομα που θα ελέγχουν τις μονάδες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ολοκλήρωσε την ομιλία της με το μήνυμα: «Διατηρώντας τις ελληνικές φυλές, διατηρούμε και την ποιότητα»

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

(Reportage: Χρυσούλα Κυρατζή)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *