Δρυόβουνο: Το Άγιο Όρος δίπλα μας

Πολλοί θέλουν να επισκευθούν το Άγιο Όρος και κυρίως οι γυναίκες. Ακόμα όμως και για τους άντρες είναι λίγο δύσκολο λόγω απόστασης, ελεύθερου χρόνου ή και χρημάτων.

Μόλις μισή ώρα απο την πόλη της Καστοριάς και πιο συγκεκριμένα στο Δρυόβουνο Κοζάνης, υπάρχει η Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Η γαλήνη και η ηρεμία που αναζητάει κάποιος σε κατακλύζει με το που φτάσεις στο Μοναστήρι. Ακόμα και οι πολλοί προσκυνητές συναινούν στη διατήρηση του κατανυκτικού κλίματος που επικρατεί.Δρυόβουνο1

Ο Γέροντας Στέφανος και Ηγούμενος της Μονής, είναι εκεί για να αναπάυσει κάθε πρόβλημα και λογισμό σου και μόνο που θα βρεθείς κοντά του. Ενώ θαυματουργές εικόνες, αγίασμα και ιερά λείψανα Αγίων χαρίζουν ακόμα μεγαλύτερη ευλογία.

Το Αγίασμα (Παρακάτω φωτογραφία): Μετά την επίσκεψη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο μοναστήρι, αφού κήρυξε το θείο λόγο, επιδόθηκε στην περιποίηση των μοναχών που ασθενούσαν λόγω επιδημίας. Αφού έφερε νερό από διπλανή πηγή, τέλεσε αγιασμό, έδωσε στους μοναχούς να πιούν και εκείνοι θεραπευτήκαν. Έκτοτε το σημείο από όπου αναβλύζει το αγίασμα, έχει διαμορφωθεί ως παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ώστε να μπορούν να το προσεγγίζουν οι πιστοί και να πίνουν για ευλογία.

Δρυόβουνο2

Τηλέφωνο Μονής: 24680-23086

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *