Δοκιμάστε το Butterkuchen, θα ξετρελαθείτε
Μία συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ πλην ελαφρώς δύσκολο στην προφορά του ονόματός του.
Τι θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη:
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος (αχτύπητη)
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανιλίνη
- 4 αυγά
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη:
- 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 150 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανιλίνη
- 5 κουταλιές σούπας γάλα
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος το μπέικιν.
- Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί (40cm x 30cm) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει ένα ανοιχτόχρωμο καφέ χρώμα.
- Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το γάλα και περιχύνουμε το μίγμα πάνω στην ψημένη ζύμη.
- Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 200 βαθμούς
Καλή απόλαυση!!!
womantoc.gr