Δοκιμάστε το Butterkuchen, θα ξετρελαθείτε

Μία συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ πλην ελαφρώς δύσκολο στην προφορά του ονόματός του.

Τι θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη:

  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος (αχτύπητη)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανιλίνη
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη:

  • 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 150 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανιλίνη
  • 5 κουταλιές σούπας γάλα

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος το μπέικιν.
  2. Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί (40cm x 30cm) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει ένα ανοιχτόχρωμο καφέ χρώμα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το γάλα και περιχύνουμε το μίγμα πάνω στην ψημένη ζύμη.
  4. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 200 βαθμούς

Καλή απόλαυση!!!

 

womantoc.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *