Δοκιμάστε Φαλάφελ…θα ξαναφάτε

Πεντανόστιμο Αραβικό fast food που έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Ουσιαστικά μιλάμε για τους γνωστούς μας ρεβιθοκεφτέδες…

Τα falafelάδικα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Εσείς τα δοκιμάσατε;

 

 

Θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 4 – 6 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κόλιαντρο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε και στεγνώνουμε καλά τα ρεβύθια… Όσο πιο στεγνά είναι τόσο πιο λιγότερο αλεύρι θα χρειαστούμε.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και το μαϊντανό που τα προσθέτουμε στο τέλος εκτός μίξερ.
  • Αυτά τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με ένα κουτάλι.
  • Βρέχοντας ελαφρά τα χέρια μας πλάθουμε ομοιόμορφα στρογγυλά κεφτεδάκια διαμέτρου 1,5 εκ.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις τα αλευρώνουμε.
  • Τηγανίζουμε σε ένα τηγανάκι που το έχουμε γεμίσει σε 2 εκ.  βάθος  με ελαιόλαδο ή σπορέλαιο.
  • Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν, γυρίζοντάς τα και από την άλλη μεριά
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι ή με μια ωραία σως με ταχίνι

by akis

 

Απολαύστε τα τυλιχτά σε μία αραβική πίτα και θα ξετρελαθείτε!

Καλή απόλαυση!!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *