Δυτική Μακεδονία: Παροχή φυσικού αερίου σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης  μνημονίου συνεργασίας με την ΔΕΠΑ, για την παροχή φυσικού αερίου στις πόλεις Καστοριά και Άργος Ορεστικού, αυτό ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά την διάρκεια  σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με φορείς της περιοχή στο πλαίσιο της επίσκεψης   του στην ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης στον κ. Σκουρλέτη  ετέθησαν ζητήματα που αφορούν στους ενεργειακούς Δήμους, παρόντων των Δημάρχων καθώς επίσης των Συλλόγων πληττομένων, ανέργων και συνδικαλιστών.

Ο κ. Σκουρλέτης  στάθηκε ιδιαίτερα στις πολιτικές της κυβέρνησης στα θέματα ενέργειας και του κοινωνικού μετώπου  υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, στον αγώνα να μην εφαρμοσθεί η δέσμευση της προηγούμενης Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για το 17% των μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ, μέσα από την μεταφορά των μετοχών αυτών στο Υπερταμείο, καθώς και στη συμφωνία με τις τοπικές αρχές της περιοχής για την παράταση της λειτουργίας των τεσσάρων μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς και των δύο του ΑΗΣ Αμυνταίου με την υλοποίηση επενδύσεων στους δύο ΑΗΣ της ΔΕΗ στην περιοχή.

Στην καλή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στην μεθοδική εργασία με συγκεκριμένες προτάσεις με κοινό σχεδιασμό που μπορούν να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα στάθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης τονίζοντας την εξέλιξη σε ότι αφορά τον ΤΑΠ και την προγραμματική συμφωνία με την ΔΕΠΑ στην Δυτική Μακεδονία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *