Διορίστηκαν 7 ιατροί στην Π.Ε Καστοριάς

Συνολικά 21 γιατροί διορίστηκαν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Δυτική Μακεδονία, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κοζάνης του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας στην Δυτική Μακεδονία Σταύρου Γιαννακίδη, πρόκειται για 20 αγροτικούς γιατρούς και έναν Γενικό Γιατρό, οι όποιοι θα καλύψουν ανάγκες των Περιφερειακών Ιατρείων καθώς και του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου και όπως υπογράμμισε ο κ. Γιαννακίδης «με την προσθήκη αυτών των γιατρών για έναν χρόνο και την δυνατότητα να παρατείνουν και αργότερα  την παραμονή τους στην περιοχή, αντιμετωπίζονται σε πρώτο επίπεδο βασικές ελλείψεις που έχουν καταγραφεί στο σύνολο των 91 περιφερειακών ιατρείων που λειτουργούν στην Δυτική Μακεδονία»

Από τους 21 γιατρούς που διορίστηκαν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, 5 γιατροί είναι  στην Περιφερειακοί Ενότητα Κοζάνης, 6 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, 7 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και 3 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας .

Αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,  ένας (1)  Γενικός Ιατρός  και ένας  υπόχρεος διορίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, ένας αγροτικός γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βαθυλάκκου, ένας   στο Περιφερειακό Ιατρείο Λιβαδερού και ένας στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορυφής.

Στην Περιφερειακή Ενότητας Γρεβενών, ένας αγροτικός γιατρός διορίζεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Σαρακίνας και από ένας αγροτικός γιατρός στα Περιφερειακά Ιατρεία  Πολυνερίου, Κνίδης, Βατόλακκου, Τρικώμου και  Μεγάρου. Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ένας αγροτικός γιατρός διορίζεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκαλοχωρίου ένας στην Οινόη, ένας στο Ιατρείο της Πενταβρύσου, ένας στην Κλεισούρα και από ένας στα Περιφερειακά Ιατρεία Τοιχιού, Μακροχωρίου και Νεστορίου. Τέλος, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με έναν αγροτικό γιατρό ενισχύεται το Περιφερειακό Ιατρείο Παπαγιάννη και από έναν επίσης τα Περιφερειακά Ιατρεία Λεχόβου και Κλεινών.

Πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *