Δήμος Βοΐου: Ανάδειξη της λίμνης Σισανίου σε τουριστικό προορισμό και μοναδικό πόλο έλξης επισκεπτών εναλλακτικού τουρισμού

Μετά από πρωτοβουλία και σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, συντάχθηκε φάκελος έργου, υπό τον τίτλο «Οικοτουριστική ανάπτυξη και αειφόρος διαχείριση παραλίμνιας περιοχής φράγματος Σισανίου » για την αξιοποίηση και ανάδειξη της Τεχνητής Λίμνης Σισανίου. Στη συνέχεια με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , παραχωρήθηκαν δημοτικές εκτάσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου αυτή, ως ιδιοκτήτης της ευρύτερης παραλίμνιας ζώνης, να προβεί στην κατάρτιση και υποβολή πρότασης, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» της Πρόσκλησης ΑΤ06 με τίτλο «Αστική Αναζωογόνηση».

Επιστέγασμα όλης αυτής της αγαστής συνεργασίας, του Δήμου Βοΐου με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης, κ. Γ. Τσιούμαρη, ότι η Οικονομική Επιτροπή της Π.Δ.Μ. ενέκρινε την υποβολή της ανωτέρω πρότασης, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Εφόσον η πρόταση εγκριθεί οι μελέτες θα ολοκληρωθούν εντός του χρονικού διαστήματος των 18 μηνών.

Βασικός στόχος της σημαντικής αυτής πρότασης, είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση της παραλίμνιας και ευρύτερης περιοχής, μέσω της κατασκευής σύγχρονων υποδομών αναψυχής, άθλησης και περιβαλλοντολογικής αναβάθμισης όπως :
• κατασκευή ποδηλατοδρόμου
• διάνοιξη περιπατητικής διαδρομής
• χάραξη πεζοπορικών μονοπατιών
• κατασκευή υποδομών αθλητισμού και ανάπαυσης
• κατασκευή πλωτής γέφυρας και προβλητών καθώς επίσης και προμήθεια πλωτών μέσων και λιμναίου αθλητικού εξοπλισμού
• δημιουργία πίστας αναρρίχησης
• ανέγερση δύο κτιρίων με χρήση αναψυκτηρίων και διαμόρφωση των υπαιθρίων χώρων των κτιρίων διαμόρφωση πάρκου περιπέτειας υποδομών προσγείωσης- απογείωσης αερόστατων
• εμπλουτισμός της βιοποικιλότητας και κατασκευή παρατηρητηρίων
• αποκατάσταση και αντιστήριξη των πρανών πλησίον της λίμνης
• διαμόρφωση της κοίτης του ρέματος που εκβάλλει στη λίμνη και των ακτών της λίμνης

Μετά την ένταξη της πρότασης και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 1.855.172,79 € (με ΦΠΑ), θα δεσμευτούν από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τα απαραίτητα κονδύλια για την χρηματοδότηση της κατασκευής, ούτως ώστε το μοναδικό για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας έργο, να καθιερώσει την περιοχή μας ως σημαντικό και μοναδικό πόλο έλξης επισκεπτών.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι με όραμα, σχεδιασμό στοχευόμενων δράσεων και εξασφαλίζοντας την ευρύτερη συνεργασία, οδηγούμαστε σε μία νέα εποχή για την περιοχή του Βοΐου.

prlogos.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *