Δημος Καστοριάς: Παρούσα η Φιλαρμονική στις παρελάσεις 28/10 και 11/11

Την παρουσία της Φιλαρμονικής στις Εθνικές επετείους 28ης Οκτωβρίου και 11ης Νοεμβρίου, αποφάσισε το ΔΣ του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και
Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

 

Αυτή θα ήταν μια άκρως φυσιολογική κι αναμενόμενη απόφαση, αν…δεν ζούσαμε στην Καστοριά!

Έστω, λοιπόν, ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

Είναι κάτι για το οποίο δεν μπορεί να αποφασίσει το ΔΣ, άρα ορθώς ενεργεί λαμβάνοντας δεδομένη την πραγματοποίηση των παρελάσεων και λοιπών εκδηλώσεων.

Εκείνο που δημιουργεί ερωτήματα για την σοβαρότητα με την οποία έρχονται προς συζήτηση τα θέματα και τελικά τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται αποφάσεις από εκλεγμένα μέλη, είναι η Φιλαρμονική.

Ποια Φιλαρμονική, ακριβώς, αποφάσισαν τα μέλη εκεί στο Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και
Αθλητισμού να συμμετάσχει στις παρελάσεις;

Λειτουργεί η Φιλαρμονική του Δήμου Καστοριάς; Αν ναι, από ποτε; Πώς; Πού; Με ποιους; Ποιοι μουσικοί θα εμφανιστούν σε 4 εβδομάδες από τώρα και τι ακριβώς θα παιανίσουν;

Αν δε λειτουργεί, ακόμα και αν ξεκινήσει αύριο τις πρόβες της η Δομή που λέγεται Φιλαρμονική, προλαβαίνουν; Υπάρχουν μουσικοί; Αρχιμουσικός; Καθηγητές; Μουσικά Όργανα; Κτίριο για τις πρόβες; Στολές; Πρόγραμμα μαθημάτων; Όλα όσα χρειάζεται δηλάδή (υποθέτουμε, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς χρειάζεται μια Φιλαρμονική και δεν είναι υποχρέωσή μας να μάθουμε).

Εκτός και αν βγει κι ακούγονται τα εμβατήρια playback! Έτσι, έχει μια βάση η απόφαση…

Πέρσι όλη την χρονιά λειτουργούσε  η Φιλαρμονική;  Έκανε κάπου πρόβες; Εμφανίστηκε πουθενά; Δέχτηκε παλιά και νέα μέλη;

Γκρίζο το 2021 για αυτή τη σημαντική δομή πολιτισμού. Με τις χειρότερες προδιαγραφές από ότι φαίνεται ξεκινά και το 2022.

Όχι Φιλαρμονική σαν αυτές της Κέρκυρας (όπως είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος Καστοριάς, με πρόφανη έλλειψη γνώσης, προεκλογικά) δεν προσπαθεί να στήσει ο Δήμος 2 χρόνια τώρα…αλλά ούτε σχολική χορωδία με τέτοια προχειρότητα στη διαχείριση!
Γιατί; Ποια η έμπρακτη μέριμνα για τον πολιτισμό που τόσο ανάγκη έχουν πολλοί συμπολίτες μας; Περιμένουμε να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας με κάποιον ιδιωτικό φορέα Φιλαρμονικών, ώστε να μας βάλει στο χάρτη; Φταίει ο Covid και γι’αυτό;
Το μουσικό σχολείο να είναι καλά, να λέμε ότι υπάρχει μουσική παιδεία στην Πόλη.

 

Φωνή της λογικής η αρνητική ψήφος του κ. Ζησόπουλου σε αυτή την απόφαση…Μέλος του ΔΣ που ίσως διάβασε και κατάλαβε τι καλείται να ψηφίσει! 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *