Δήμος Καστοριάς: «Μαθήματα» στήριξης της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού από πλευράς αθλητισμού

Πώς είπε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Καστοριάς σε πρόσφατη συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ; 

«…Έχουμε στοχεύσει αυτό το τρίμηνο στο θεματικό τουρισμό από πλευράς αθλητισμού, για το λόγο ότι και η Καστοριά από τη μεριά της θα φιλοξενήσει το 87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας 14-18 Ιουλίου, επίσης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley 23-25 Ιουλίου και αργότερα το Run Greece, το οποίο θα γίνει περιμετρικά της λίμνης…»

 

Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι ένας από τους στόχους της δημοτικής αρχής είναι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, με τη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων (τουλάχιστον) Πανελλαδικής εμβέλειας.

Στηρίζοντας τα αθλητικά σωματεία να διοργανώνουν σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και εξασφαλίζοντας σωστές υποδομές και άλλες διευκολύνσεις, υποθέτουμε. Η λίμνη- σκεφτόμαστε αφελώς-  μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες αθλητικές διοργανώσεις ή έστω τουρνουά ψαρέματος.

Θα εστιάσουμε, όμως, στα 3 αθλητικά events που ανέφερε δημόσια ο Αντιδήμαρχος:

Πανελλήνια Πρωταθλήματα κωπηλασίας βλέπουμε συχνά τις τελευταίες δεκαετίες στην λίμνη της Καστοριάς, άρα δεν εντυπωσιαζόμαστε και πολύ από τη διεξαγωγή του φετινού στα νερά της Ορεστιάδας. Ευκαιρία να γεμίσει κανένα δωμάτιο ξενοδοχείου, να εγκαινιαστεί και ο πύργος τερματισμού, στη Νότια παραλία…1μιση χρόνο περιμένει. Δεν ήρθαν και ομάδες ξένων χωρών να προπονηθούν φέτος- τι κι αν είναι Ολυμπιακή χρονιά- ας γίνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα, να δούμε λίγη κωπηλασία.

 

Στο Run Greece, επίσης, τρέχουμε- περιμετρικά της λίμνης- εδώ κι αρκετά χρόνια και πιστεύουμε 100% ότι είναι η πιο σημαντική αθλητική  διοργάνωση, καθώς «ταξιδεύει» την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα. Με πλάνα εξαιρετικά από επαγγελματίες σκηνοθέτες…και δωρεάν, μην ξεχνιόμαστε. Αφήστε τη χαρά που δίνει σε μικρούς και μεγάλους στην πόλη. Αλίμονό μας αν καταφέρουμε να τη χάσουμε, δηλαδή. Ήμασταν άτυχοι με το Trimore, φέτος… αρκεί.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να εδραιώνεται και το Beach Volley στην Καστοριά, με τη δημιουργία και αξιοποίηση του γηπέδου στην είσοδο της πόλης. Ευτυχώς όλο και πιο πολλοί χορηγοί βοηθούν στο εγχείρημα αυτό.

 

Με τη διοργάνωση αυτών των 3 αθλητικών διοργανώσεων συμπεραίνουμε (;) το βάρος που δίνεται στον αθλητικό τουρισμό για το επόμενο Καλοκαιρινό τρίμηνο. Οι παρεμβάσεις για την στήριξή τους «βγάζουν μάτια» εξάλλου…

 

Για τους αθλητές του Beach Volley  εξασφαλίστηκαν οι καλύτερες λακκούβες της πόλης στο πάρκινγκ απ’έξω…

 

 

 

 

Επίσης, για τους επισκέπτες αθλητές- θεατές του πρωταθλήματος, διατηρείται και φέτος το μυστήριο με το λιβάδι που έχει ένα καράβι -αλά  ναυάγιο Ζακύνθου,στο πιο όρθιο και λιγότερο σκουριασμένο εξωτερικά-, πάνω του…

 

Τα χόρτα μισο-κόπηκαν μάλλον από άποψη, σημασία έχει η πόρτα να μην εμποδίζεται…

 

Για την κωπηλασία, έχουμε το  νέο πολυμηχάνημα stand by, για τα χόρτα που άρχισαν να πληθαίνουν στην επιφάνεια της λίμνης…θα βγει μόνο αν βουλώσει ο κωπηλατικός στίβος και απειληθεί το πρωτάθλημα…το πορτοκαλί -αντίκα, αγνοείται ακόμη, αλλά συνήθως το βλέπουμε αρχές Ιουνίου να κυκλοφορεί…

 

 

Οι προετοιμασίες για το Run Greece εντείνονται, καθώς τα κλαδιά – δέντρα – λουλούδια  που κόβονται περιμετρικά της λίμνης, δε θα εμποδίζουν τα drones των διοργανωτών και τους ίδιους τους αθλητές ενώ τρέχουν…

 

 

Χιούμορ να έχουμε, να αξιολογούμε το βάρος που δίνεται στην ανάπτυξη του «θεματικου τουρισμού από πλευράς αθλητισμού», τουλάχιστον για το επόμενο 3μηνο…

 

Με τέτοιες διοργανώσεις όλο το Καλοκαίρι δε θα σπεύσουν χιλιάδες θεματικοί τουρίστες; Έχει γίνει πολλή δουλειά αυτό τον  1 χρόνο καραντίνας, λέμε..

Υ.Γ. Το Ράλλυ Off road Greece θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες (για πρώτη φορά) στο Άργος Ορεστικό και ήδη ο Δήμος εκεί έχει καλέσει τοπικές επιχειρήσεις να κάνουν προσφορές για την εστίαση των συμμετεχόντων….Ναι, αυτό που δέσμευε το πάρκινγκ της Νομαρχίας τα προηγούμενα χρόνια κι ενοχλούσε τον ύπνο μας τα μεσημέρια.

Επιπλέον, το ανοιχτό γήπεδο του Άργους Ορεστικού διοργανώνει κάθε χρόνο αγωνες στίβου με πολύ σημαντικούς αθλητές, αλλά εμείς δεν έχουμε στάδιο ασφαλές, ούτε φέτος…

 

Αγωνιούμε για τις θερινές πολιτιστικές – Βυζαντινές παρεμβάσεις …είναι covid χρονιά,όμως, όλα (κάποιοι νομίζουν ότι) δικαιολογούνται!

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *