Διαλογισμός: Δοκιμάστε το και χαλαρώστε

Είτε έχετε κάνει διαλογισμό παλιότερα είτε είναι η πρώτη σας φόρα, οι παρακάτω συμβουλές θα σας καθοδηγήσουν να κάνετε διαλογισμό και μπορεί να σας βοηθήσουν να παραμένετε συγκεντρωμένοι στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής σας, αλλά και να φέρουν ένα αίσθημα χαράς και ηρεμίας.

Μπορείτε να κάνετε διαλογισμό μόνοι η και με παρέα. Μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά ή και παραπάνω. Δεν είναι απαραίτητο να κάθεστε οκλαδόν στο πάτωμα, αρκεί να κάθεστε άνετα σε μια καρέκλα η να είστε ξαπλωμένοι στον καναπέ.

Αρχικά καθίστε αναπαυτικά στο κάθισμα ή στο πάτωμα. Ξεκινήστε με τα μάτια ανοιχτά παρατηρώντας το χώρο γύρω σας χωρίς να εστιάζετε κάπου συγκεκριμένα. Παρατηρείτε το σώμα σας, πως νιώθετε σήμερα, ανήσυχοι ή ήρεμοι; Αγχωμένοι η χαλαροί; Και σιγά σιγά φέρτε την προσοχή σας στην αναπνοή σας. Εισπνέετε από τη μύτη και εκπνέετε από το στόμα. Και αν θέλετε κλείστε και τα μάτια.

Συγκεντρωθείτε στον αέρα που μπαίνει από τη μύτη σας και πώς γεμίζει το θώρακα ή την κοιλιά σας και στον αέρα που βγαίνει από το στόμα διώχνοντας κάθε ένταση. Μετρήστε από μέσα σας 20 ολοκληρωμένες αναπνοές. Καθώς θα κάνετε τις αναπνοές σας, η σκέψη σας μπορεί να φεύγει σε διάφορα θέματα που σας απασχολούν. Δεν πειράζει. Ξανά γυρίστε στην αναπνοή σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάθε μέρα ή οπότε νιώθετε την ανάγκη. Καλή αρχή!

ygeiamou.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *