Η Cosmote φέρνει πρώτη το 5G στην Ελλάδα – Τι σημαίνει αυτό

Για πρώτη φορά, απίστευτες ταχύτητες που ξεπερνούν το 1Gbps!

Αξιοποιώντας το δίκτυό μας και αναβαθμίζοντάς το με νέο προηγμένο 5G εξοπλισμό, φέρνουμε πρώτοι στην Ελλάδα το Internet του μέλλοντος και τις απεριόριστες δυνατότητές του, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.

Το δίκτυο COSMOTE 5G είναι ήδη διαθέσιμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις στην Ελλάδα, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες ξεπερνούν το 1Gbps.

H πληθυσμιακή κάλυψη αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021 ενώ παράλληλα η εμπειρία διαρκώς θα βελτιώνεται καθώς οι ταχύτητες Μobile Internet ολοένα θα αυξάνονται και οι καθυστερήσεις σχεδόν θα μηδενίζονται.

Φτάνοντας στο 5G
2G
Σχεδιάστηκε κυρίως για φωνή και εισήγαγε το SMS και MMS chatting, δημιουργώντας μία νέα «γλώσσα» επικοινωνίας!
3G
Χάρη στην αύξηση χωρητικότητας δεδομένων είναι δυνατή για πρώτη φορά η video επικοινωνία και η χρήση Mobile Internet.
4G
Με σημαντικά αυξημένες ταχύτητες, τα live video, το HD streaming και η άμεση ενημέρωση άλλαξαν τη ζωή και την επικοινωνία όλων μας.
5G
Οι απίστευτες δυνατότητές του θα στηρίξουν καινοτόμες εφαρμογές που θα βελτιώσουν κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας, με τρόπους που δεν έχουμε καν φανταστεί.
Εξελίσσουμε το μεγαλύτερο
δίκτυο κινητής στη χώρα,
για να είσαι ελεύθερος
να ζήσεις ό,τι δεν είχες ποτέ φανταστεί!
Το δίκτυο 5G δεν είναι απλώς μία ακόμα γενιά ασύρματης τεχνολογίας, αλλά πρόκειται για την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία κινητής που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα!

Εκπαίδευση και ψυχαγωγία που θα ζωντανεύει μπροστά σου μέσω εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας, ζωντανές ολογραφικές κλήσεις, η ανάπτυξη έξυπνων πόλεων αλλά και η απομακρυσμένη παρακολούθηση και θεραπεία ασθενών σε πραγματικό χρόνο, είναι μόνο κάποιες από τις απεριόριστες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας και θα αλλάξουν θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε!

Τι θα αλλάξει με την πλήρη ανάπτυξη του δικτύου 5G;
Μεγαλύτερη χωρητικότητα έως και 100 φορές
Το 5G θα συνδέει μεταξύ τους έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, αφού η χωρητικότητα δικτύου θα είναι έως και 100 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, στα hotspot σημεία!
Απίστευτες ταχύτητες έως 10 Gbps
Φαντάσου απλά ότι το περιεχόμενο ενός DVD (4.7GB) που χρειαζόταν περίπου 13΄, με το 5G θα κατεβαίνει σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα!
Καθυστερήσεις σχεδόν μηδενικές
Ο χρόνος απόκρισης θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου, με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%, καθιστώντας την όποια καθυστέρηση, αδύνατο να την αισθανθείς.

 

Πώς θα έχω πρόσβαση στο COSMOTE 5G;

Στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν πρόσβαση όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτουν 5G συσκευή, πιστοποιημένη στο δίκτυο COSMOTE, και να βρίσκονται σε περιοχή με κάλυψη δικτύου COSMOTE 5G.

Οι διαθέσιμες πιστοποιημένες συσκευές αυτή την στιγμή είναι οι:
Apple iPhone 12 mini, AppleiPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro Max, Xiaomi Mi10T Pro, Xiaomi Mi10T, Xiaomi Mi10T Lite, Xiaomi Mi10 Pro, Xiaomi Mi10, Samsung Galaxy S20 Ultra.

Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, όλο και περισσότερες συσκευές θα πιστοποιούνται σταδιακά και θα παρέχουν πρόσβαση στο COSMOTE 5G.

Δες τις συσκευές

Οι πρώτες καινοτόμες 5G εφαρμογές​
στο πιλοτικό μας δίκτυο!​
Προσομοίωση εκπαίδευσης από απόσταση
Παρουσιάστηκε η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση, με επίδειξη και ανατροφοδότηση μέσω τηλεχειρισμού. Ο φοιτητής Ιατρικής έβλεπε και μάθαινε τις σωστές κινήσεις μέσω της δραστηριότητας του εκπαιδευτή γιατρού, που μέσω χρήσης Haptic Pen, έλεγχε το ιατρικό ρομπότ CGI σε Virtual Reality περιβάλλον.
5G connecting robots
Δυνατότητες του σχεδόν μηδενικού χρόνου απόκρισης έγιναν εύκολα αντιληπτές συγκρίνοντας την ταχύτητα αντίδρασης του ρομποτικού συστήματος μεταξύ των τεχνολογιών 4G και 5G. Σε κάθε μετακίνηση της σφαίρας, τα 3 robot συνεργάζονταν μεταξύ τους, επαναφέροντάς την στην αρχική της θέση, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *