Χαμηλή η ζήτηση ακινήτων στην Καστοριά

Και το 2015, η αγορά ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας κινήθηκε σε χαμηλές πτήσεις, ακολουθώντας την γενικότερη, πανελλαδική τάση, αλλά και την τάση στην υπόλοιπ Μακεδονία και Θράκη.

Με βάση στοιχεία που συγκέντρωσε στο πλαίσιο σχετικής έρευνας ο πολιτικός μηχανικός, Δημ. Χατζηαποστόλου και δημοσίευσε η εφημερίδα “Καθημερινή”, στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, η υψηλή διαθεσιμότητα απούλητων διαμερισμάτων πίεσε τις τιμές προς τα κάτω, τη στιγμή που και οι οικοδομικές εταιρείες απέχουν από την αγορά οικοπέδων, ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας για την ανάκαμψη της αγοράς κατοικίας σε πόλεις όπως η Κοζάνη, τα Γρεβενά, η Καστοριά και η Φλώρινα, ήταν και τα υψηλότατα και μάλιστα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας, καθώς στην Δυτ. Μακεδονία, κατά το τρίτο τρίμηνο, η ανεργία εκτινάχθηκε σε ποσοστό 31,5%, από 26,7% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Κοζάνη, το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον αφορά αποκλειστικά και μόνο “ακίνητα ευκαιρίας”.
Αντίστοιχα, στα Γρεβενά, η προσφορά υπερκαλύπτει τη ζήτηση, με τις τιμές να κινούνται σταθεροποιητικά, έπειτα από την πτώση των τελευταίων ετών.

Στην Καστοριά, η ζήτηση παραμένει αναιμική, με αποτέλεσμα ακόμα και τα λιγοστά ακίνητα που διατίθενται προς πώληση να μην μπορούν να πωληθούν, ενώ οι μονοκατοικίες, περιφερειακά της πόλης πωλούνται σε τιμές κόστους.

Πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *