Ανοίγουν τα Φαρμακεία

Ανοίγουν τα Φαρμακεία σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή καθώς αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι επερχόμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς  ήταν αυτές που πυροδότησαν τις κινητοποιήσεις από την προηγούμενη Δευτέρα.

Τα ενδεχόμενα πάντως είναι ανοιχτά να ξεκινήσουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από Δευτέρα.

 

Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΦΣ:

ΑΘΗΝΑ 28.10.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 31 Οκτωβρίου , όπου οι φαρμακοποιοί όλης της χωρας θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αποφάσισε το ΔΣ του ΠΦΣ μετά από πολύωρη τηλεδιάσκεψη.

Το ΔΣ έλαβε την απόφασή του με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας συναισθανόμενο τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των ασθενών . Ταυτόχρονα δίνει μικρή πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν την στάση τους απέναντι στον φαρμακευτικό κλάδο και να στηρίξουν το δίκαιο αιτηματων του .

Οι φαρμακοποιοί δινουν το περιθώριο στη Κυβερνηση – μετά την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων- να αποδείξει ότι έχει την δύναμη να αρνηθεί να εφαρμόσει αυτά που η υπόλοιπη Ευρώπη έχει απορρίψει.

Το ΔΣ του ΠΦΣ καλεί τους εκλέκτορες και τους προέδρους των συλλόγων όλης της χώρας σε γενική συνέλευση, όπου θα αποφασισθεί το νέο κύμα των κινητοποιήσεων με βάση τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε τα συμφέροντα να διαμορφώσουν τις συνθήκες και της φαρμακευτικής αγοράς, με το πρόσχημα του ανταγωνισμού και της δήθεν ευρωπαϊκής προοπτικής. Ο αγώνας μας δεν είναι κομματικός ή συντεχνιακός, αλλά αγώνας κατά των καρτελ που θελουν να εισβάλουν και στην υγεία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *