Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Καστοριά – 4 νέα κρούσματα και ο αριθμός ανεβαίνει

Το εφιαλτικότερο σενάριο για την παρουσία του κορονοϊού στην περιοχή μας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά με 10 πλέον επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα.

 

Ο αριθμός αναλογικά με τον πληθυσμό της πόλης μας είναι τεράστιος, ενώ ο κίνδυνος να κηρυχθεί ο Νομός σε καραντίνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία κλπ είναι περισσότερο από ορατός.

Το Νοσοκομείο της Καστοριάς ζει εφιαλτικές στιγμές, καθώς 3 άτομα (ένας γιατρός και 2 νοσηλεύτριες) διαγνώστηκαν θετικοί σήμερα, ενώ αναμένονται άμεσα άλλα 5 αποτελέσματα και κανείς δεν ξέρει πόσα ακόμα θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες. Καθένας μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος των ανθρώπων  με τους οποίους ήρθαν οι άνθρωποι αυτοί σε επαφή όλο αυτό το διάστημα. Ανάμεσά τους ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, παιδιά κλπ…

Ένας πολίτης είναι το 4ο κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, το τρίτο ιδιωτικό ιατρείο είναι ήδη κλειστό στην πόλη μας ενώ τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν άλλοι ιδιώτες γιατροί.

Τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής ανακοινώνουν το ένα μετά το άλλο πως θα παραμείνουν κλειστά τις  επόμενες ημέρες. Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν με ραντεβού και με μειωμένο προσωπικό λόγω αδειών. Μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής μας (και γουνοποιητικές) στέλνουν τους εργαζομένους σπίτια τους ή  λειτουργούν με μειωμένο ωράριο.

Πρωτόγνωρες εικόνες και οι επόμενες ημέρες θα είναι ακόμα πιο κρίσιμες.

 

Προσοχή! Προσοχή από όλους! Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και τηρείτε αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας!

 

 

Χ.Κ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *