Ακυρώθηκε η δημοπρασία του λατομείου – Εξέλιξη για γέλια και για κλάματα

Θυμάστε την υπόθεση με το λατομείο της «Μακεδνός ΑΕ», το οποίο μετά από δημοπρασία εκμισθώθηκε για 20+20 χρόνια σε μια εταιρία του Νομού μας, με το ποσό των 240.000€ τον χρόνο; 

Θυμάστε τις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη δημοπρασία, για το ποσό της εκμίσθωσης που κρίθηκε ανέλπιστα υψηλό και ικανοποιητικό για τα ταμεία του Δήμου;

Θυμάστε με τι τρόπο γινόταν μνεία στις συνεντεύξεις για τις στοχευμένες ενέργειες, τις επίπλαστες -όπως αποδείχθηκαν- προσδοκίες, την πολλή δουλειά και μελέτη, την επιτυχία, τις ικανότητες, τις σωστές επιλογές, το δημόσιο κέρδος κλπ από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το Βουλευτή ΝΔ και άλλους;

 

Ξεχάστε τα όλα…γιατί βρισκόμαστε πάλι στο μηδέν και δεν είναι αστείο, αλλά η ζοφερή πραγματικότητα, δυστυχώς.

Η δημοπρασία ακυρώθηκε! Η νομικός γνωμοδότησε  τη ματαίωση των διαδικασιών, το Διοικητικό Συμβούλιο το αποδέχτηκε και πλέον το θέμα της μίσθωσης να επανέλθει εκ νέου στο Δ.Σ. για να αποφασιστεί ή όχι αν θα μισθωθεί με έγκυρη απόφαση.

Η επίσημη ανακοίνωση αυτής της απίστευτης εξέλιξης στη Διαύγεια:

 

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%92%CE%A0%CE%94%CE%9F%CE%9A%CE%A0%CE%97-%CE%93%CE%94%CE%96?inline=true

 

Σιγή ιχθύος μέχρι στιγμής από το επικοινωνιακό επιτελείο του Δημαρχείου για ένα θέμα που θέλει απαντήσεις, αφού επηρεάζει την επιβάρυνση των οικονομικών του Δήμου. Ακόμη αναμένεται και η αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Μεγαλύτερα ερωτήματα πλέον για την παραίτηση του πρώην Πρόδερου της Μακεδνός, πολλές απορίες επίσης για το τι οδήγησε σε αυτό το λάθος, μεγαλύτερη απορία για το τι μέλλει γενέσθαι με το ζημιογόνο λατομείο και κατά πόσο πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Γιατί ακόμα και αν γίνει νέα δημοπρασία και δοθούν εκ νέου τα 240.000€, δε μιλάμε για μια απλή παράλειψη ή τρικλοποδιές, όταν βρίσκονται λόγοι να  ακυρωθεί  ολόκληρη δημοπρασία και χάνεται πολύτιμος χρόνος. Υπάρχουν υπεύθυνοι.

 

Προτείνουμε να ξεκινήσουμε με μια δημοπρασία  για την εκμίσθωσή του «Κάρανου» από ιδιώτη κι αν όλα πάνε καλά να προχωρήσουμε σε κάτι μεγαλύτερο όπως το λατομείο κλπ.

Περιμένουμε και τη μεταμόρφωση της Μακεδνός σε τουριστικό πυλώνα, μην ξεχνιόμαστε…!

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *