Αυξάνονται εντυπωσιακά οι Έλληνες τουρίστες το 2017 – Στα 9,3 δις ευρώ αναμένεται ο τζίρος

Ενθαρρυντικές είναι οι προβλέψεις διεθνών οργανισμών για τον εσωτερικό τουρισμό στην Ελλάδα, καθώς οι εκπληκτικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού

φαίνεται ότι δεν σταματούν μόνο στους ξένους τουρίστες.
Το World Travel & Tourism Council (WTTC) εκτιμά ότι το 2017 θα σημειωθεί άνοδος +2,1% σε σχέση με το 2016 στις ταξιδιωτικές δαπάνες των Ελλήνων εντός Ελλάδος, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν τα 9,3 δις ευρώ.
Ο εσωτερικός τουρισμός δείχνει επιτέλους να ανακάμπτει για τα καλά μετά από την πλήρη κατάρρευσή του την τριετία 2012-2014.
Σημάδια ανάκαμψης είχαν φανεί και πέρυσι, αφού σύμφωνα με την Eurostat το 2016 οι διανυκτερεύσεις των μόνιμων κατοίκων της χώρας σε τουριστικά καταλύματα σημείωσαν αύξηση +4,9% και ξεπέρασαν τα 21,4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.
Ενώ, ανοδικά κινήθηκαν και οι δαπάνες των Ελλήνων τουριστών εντός Ελλάδος σημειώνοντας οριακή άνοδο +0,2% σε σχέση με το 2015 (9 δις ευρώ).
Το σημαντικό είναι ότι στα παραπάνω στοιχεία υπολογίζονται μόνο οι διανυκτερεύσεις σε οργανωμένα τουριστικά/ξενοδοχειακά καταλύματα – οι διακοπές των Ελλήνων σε ιδιόκτητες εξοχικές κατοικίες ή β’ κατοικίες δεν καταγράφονται – με τη γενική εικόνα από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν να παραπέμπει σε ένα σκηνικό συγκρατημένης αισιοδοξίας για το 2017.
*Το World Travel & Tourism Council (WTTC) αποτελεί ανεξάρτητη αρχή με έδρα το Λονδίνο και συνεργάζεται με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, παραδίδοντας αναλυτικές ετήσιες εκθέσεις για την πρόοδο του τουρισμού 185 χωρών σε 26 διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Ενώ, η επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων φέρει την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της μεγαλύτερης εταιρείας ξενοδοχειακών αναλύσεων παγκοσμίως, STR.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *