Αυτές είναι οι 10 Ευρωπαϊκές πόλεις με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μελέτη σχετικά με την ποιότητα ζωής σε διάφορες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς και ποιες από αυτές έχουν τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους.

Η έρευνα ζήτησε από τους ερωτηθέντες να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για τα πάντα, από τις αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι και για το σύστημα της δημόσιας μεταφοράς.

Το fortunegreece σύγκρινε τις απαντήσεις και συγκέντρωσε τις 10 πόλεις της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά ευτυχισμένων πολιτών

 

10. ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

newcastle

56% πολύ ικανοποιημένοι, 37% ικανοποιημένοι

 

Το Νιούκαστλ βρίσκεται στη βόρεια Αγγλία και έχει, σύμφωνα με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

9. ΒΙΕΝΝΗ – ΑΥΣΤΡΙΑ

 

vienna

56% πολύ ικανοποιημένοι, 39% ικανοποιημένοι

 

Η Βιέννη θεωρείται μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους της Ευρώπης. Ωστόσο, δεν είναι η πιο «χαρούμενη» πόλη της Αυστρίας.

 

8. Μοναχό -Γερμανία

 

munich

57% πολύ ικανοποιημένοι, 38% ικανοποιημένοι

 

Μια μεγάλη δροσερή μπύρα, μια όμορφη λίμνη και μια λαμπρή ποδοσφαιρική ομάδα καθιστούν το Μόναχο ένα από τα πιο ευτυχισμένα μέρη της Ευρώπης, αλλά και την πιο χαρούμενη πόλη της Γερμανίας.

 

7. ΜΑΛΜΕ – ΣΟΥΗΔΙΑ

 

malmo-sweden

60% πολύ ικανοποιημένοι, 36% ικανοποιημένοι

 

H δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, τοΜάλμε, έχει τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, το 96% των 320.000 πολιτών του Μάλμε δηλώνει ικανοποιημένο με τη ζωή του.

 

6. ΟΣΛΟ – ΝΟΡΒΗΓΙΑ

oslo

 

60% πολύ ικανοποιημένοι, 38% ικανοποιημένοι

 

Το Όσλο, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας είναι η πιο ευτυχισμένη πόλη της χώρας. Μάλιστα, οι κάτοικοί του δηλώνουν τόσο ευτυχισμένοι, που το περασμένο έτος η πόλη ανακηρύχθηκε ως μια από τις πιο ευημερούσες του κόσμου.

 

5. ΓΚΡΑΤΣ – ΑΥΣΤΡΙΑ

 

graz-austria

64% πολύ ικανοποιημένοι, 33% ικανοποιημένοι

 

Στο Γκρατς βρίσκονται οι πιο ευτυχισμένοι κάτοικοι της Αυστρίας. Οι 270.000 πολίτες του μπορούν να επωφεληθούν τα διάσημα μουσεία σύγχρονης τέχνης, καθώς και το καθεστώς της πόλης ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

 

4. ΖΥΡΙΧΗ – ΕΛΒΕΤΙΑ

 

zurich

 

64% πολύ ικανοποιημένοι, 34% ικανοποιημένοι

 

Το οικονομικό κέντρο της Ελβετίας, η Ζυρίχη, κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες πόλεις τη Γης για να ζήσει κανείς. Οι πολίτες της φαίνεται να το γνωρίζουν αυτό και για το λόγο αυτό το 98% των κατοίκων της δηλώνει ικανοποιημένο με τη ζωή του.

 

3. ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ

 

reykjavik-iceland

 

66% πολύ ικανοποιημένοι, 31% ικανοποιημένοι

 

Οι άνθρωποι που ζουν στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας μπορούν να απολαμβάνουν τα όμορφα τοπία του νησιού, αλλά και την ηρεμία της όπου κι αν βρίσκονται. Και γι’αυτό οι κάτοικοί της δηλώνουν πολύ ευτυχισμένοι. Μάλιστα, το Ρέικιαβικ καταλαμβάνει το «χάλκινο» μετάλλιο στη λίστα με τις πιο χαρούμενες πόλεις της Ευρώπης.

 

2. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΔΑΝΙΑ

 

copenhagen

67% πολύ ικανοποιημένοι, 28% ικανοποιημένοι

 

Στην πρωτεύουσα της Δανίας μόνο το 5% του πληθυσμου της δηλώνει δυσαρεστημένο με τη ζωή του. Περιέργως, όμως, η Κοπεγχάγη δεν είναι η πιο χαρούμενη χώρα της Δανίας.

 

1. ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ – ΔΑΝΙΑ

 

aalborg-denmark

72% πολύ ικανοποιημένοι, 24% ικανοποιημένοι

 

Το Άαλμποργκ είναι μια βιομηχανική πόλη της Δανίας, όχι όμως τόσο γνωστή παγκοσμίως. Ωστόσο, οι δράσεις κοινής ωφέλειας, όπως μια συμφωνική ορχήστρα, ένα μεγάλο πανεπιστήμιο και μια όμορφη προκυμαία αρκούν ώστε να είναι οι κάτοικοι της πόλης, οι πιο ευτυχισμένοι της Ευρώπης.

mycampus.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *