Αυτα τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα

Επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next.e.GO η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μάλιστα αύριο σε ειδική online εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθηγητής Ulrich Hermann και ο υφυπ. για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης αναμένεται να υπογράψουν το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ των δύο πλευρών με απώτερο στόχο την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση μάλιστα αποκτά πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπό τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή του Νίκο Παπαθανάση.

Η εκδήλωση μάλιστα αποκτά πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπό τον κ. Αδ. Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή του κ. Νίκο Παπαθανάση.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελληνική Οικονομία αλλά και την κυβερνητική πολιτική καθώς ανακοινώνεται μετά την επένδυση που θα πραγματοποιήσει ο όμιλος VW στην Αστυπάλαια μετατρέποντας το ελληνικό νησί στο πρώτο Πράσινο νησί της Ευρώπης.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η τοποθεσία που θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ωστόσο αρκετοί Δήμοι και Περιφέρειες δίνουν… γη και ύδωρ για να προσελκύσουν την συγκεκριμένη επένδυση που θα απασχολεί αρχικά εκατοντάδες εργαζόμενους.

Ποια είναι η e.GO

Η εταιρεία Next.e.GO Mobile SE δημιουργήθηκε το 2015 από τον καθηγητή μηχανολογίας του πανεπιστημίου του Aachen Dr. Günther Schuh. Σήμερα απασχολεί περίπου 450 υπαλλήλους και κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία διατίθενται σε προσιτές τιμές τα οποία ενδείκνυνται για κίνηση μέσα στην πόλη.

Το πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε έφερε το λογότυπο e.GO Life το οποίο πωλούνταν κάτω από τις 16.000 ευρώ.

Το e.GO Life συναρμολογούνταν στο εργοστάσιο στο Aachen το οποίο σε πλήρη λειτουργία παράγει 10.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το επιφάνειας 16.000 τετραγωνικών μέτρων βιομηχανικό συγκρότημά της αποτελεί υπόδειγμα σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας της οποίας όλα τα τμήματα θα συνδέονται χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτό μάλιστα δεν εφαρμόζεται μόνο στην παραγωγή αλλά σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας από τη σχεδίαση μέχρι την συναρμολόγηση αλλά και τις πωλήσεις. Η μονάδα αυτή μάλιστα θα επεκταθεί κατά την επόμενη χρονιά έτσι ώστε να διπλασιάσει την παραγωγή της.

Τρεις εκδόσεις…

Το e.GO Life αποτελεί το βασικό μοντέλο της εταιρείας ενώ παράλληλα υπάρχουν ακόμη δύο εκδόσεις εκ των οποίων η μία ακόμη που είναι concept.

Ουσιαστικά έχουμε τη βασική έκδοση e.GO Life και e.GO Life Sport με σπορ χαρακτηριστικά ενώ το concept μοντέλο e.GO Life Cross αποτελεί την… off road εκδοχή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το βασικό μοντέλο e.GO Life αποτελεί ένα δίθυρο τετραθέσιο μοντέλο με μπαταρία 21,5 KW, ηλεκτρικό κινητήρα 57 kW (77 hp) και βάρος 1,2 τόνων. Η αυτονομία του μέσα στην πόλη ανέρχεται σε 203 χιλιόμετρα ενώ στο εθνικό οδικό δίκτυο η αυτονομία του μειώνεται στα 139 χιλιόμετρα.

Παράληλλα η εταιρεία επισημαίνει ότι επίτηδες δεν υπάρχει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης!

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα καλό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρέπει να έχει μεγάλη αυτονομία. Στο τέλος, όμως ένα τέτοιο όχημα είναι πολύ μεγάλο και βαρύ οπότε καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας επισημαίνουν τα στελέχη της e.GO Mobile.

 

newsauto.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *