Αυτά είναι τα 14 νέα hot spots που θα υποδεχθούν πρόσφυγες μες στη βδομάδα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εντός της εβδομάδας θα είναι έτοιμοι νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων.

Οι τέσσερις από αυτούς θα κατασκευαστούν στην Αττική σε Μαλακάσα, Αφίδνες, Άγιο Ανδρέα και Ελαιώνα, και οι υπόλοιποι σε Δράμα, Θερμοπύλες, Ήπειρο, Θεσσαλία, Λιτόχωρο.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Ήπειρο συγκεκριμένα βρίσκονται σε συντονισμό για τη λειτουργία εντός της εβδομάδας των τεσσάρων Κέντρων Φύλαξης- Φιλοξενίας Μεταναστών, τα οποία αναμένεται, όπως ανακοινώθηκε, να δημιουργηθούν άμεσα την περιοχή.
Τα Κέντρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα δεχτούν 2000 πρόσφυγες και θα λειτουργήσουν σε διαφορετικά σημεία.
Επισήμως, δεν έχουν ανακοινωθεί ποια θα είναι, όμως υπάρχουν πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, πως δεν θα στηθούν σκηνές αλλά θα χρησιμοποιηθούν στεγασμένοι χώροι, όπως παλιά στρατόπεδα και άλλοτε μαθητικές εστίες ή οικοτροφεία. Σημειώνεται πως για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος προηγήθηκαν δύο ευρείες συσκέψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Αυτά είναι τα 14 νέα hot spots που ανοίγουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ελλάδα «Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό» δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, αναφορικά με τους πρόσφυγες που αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «καινούργια κατάσταση» της οποίας «το βάρος θα το μοιραστεί όλη η κοινωνία». «Χτίζουμε 10.000 θέσεις την εβδομάδα» είπε ο κ. Μουζάλας στη χθεσινή ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε «πολύ προσωρινές», όπως μετ’ επιτάσεως τόνισε, εγκαταστάσεις.
hotspots
«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό» δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, αναφορικά με τους πρόσφυγες που αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «καινούργια κατάσταση» της οποίας «το βάρος θα το μοιραστεί όλη η κοινωνία». «Χτίζουμε 10.000 θέσεις την εβδομάδα» είπε ο κ. Μουζάλας στη χθεσινή ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε «πολύ προσωρινές», όπως μετ’ επιτάσεως τόνισε, εγκαταστάσεις.
lifo.gr
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *