Το κρύο ντους και τα οφέλη του

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ένα κρύο ντους μπορεί να μας συνεφέρει σε μια δύσκολη κατάσταση. Το προτείνουμε σε διάφορες περιπτώσεις. Συνήθως, όταν αναζητούμε ένα άμεσο σχέδιο επαναφοράς της λογικής και της ψυχραιμίας. Παρόλα αυτά, δεν το επιλέγουμε συχνά στην καθημερινότητα μας και προτιμούμε να χωνόμαστε κάτω από το καυτό νερό μετατρέποντας το μπάνιο μας σε ολιγόλεπτη, υπερφιλόδοξη σάουνα που δυσκολεύει την αναπνοή μας και ζαλίζει τις αισθήσεις μας. Μήπως, πρέπει να το δούμε πραγματικά αλλιώς και να αρχίσουμε να στρέφουμε τον διακόπτη της βρύσης προς την μπλε ένδειξη; Εκτός ότι θα έχουμε ένα σημαντικό οικονομικό όφελος, θα βοηθηθούμε συνολικά στην ζωή μας. Δείτε πως.

Έτσι, το αίμα κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις προσφέροντάς μας άμεσα ζωντάνια και τόνωση.

  • Οι εναλλαγές κρύου και ζεστού νερού κατά την διάρκεια του ντους, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Όταν το νερό είναι κρύο, το αίμα κατευθύνεται προς τα όργανα του σώματος για να τα διατηρήσει ζεστά. Όταν το νερό είναι ζεστό, το αίμα πηγαίνει προς την επιδερμίδα προσπαθώντας να γίνει και πάλι η ασπίδα προστασίας των οργάνων απέναντι στην θερμότητα. Έτσι, το αίμα κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις προσφέροντάς μας άμεσα ζωντάνια και τόνωση. Στην περίπτωση, που είστε έγκυος ή υποφέρεται από καρδιακές παθήσεις, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν προχωρήσετε σε παρόμοιες τακτικές.

 

  • Αν έχετε ήδη δοκιμάσει το κρύο ντους, θα θυμάστε πως στην πρώτη επαφή μαζί του, η αναπνοή μοιάζει να κόβεται. Νομίζετε ότι δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε. Ουσιαστικά, παίρνετε μια βαθιά ανάσα η οποία αυξάνει εντυπωσιακή την πρόσληψη οξυγόνου και εντείνει τον ρυθμό της καρδιάς. Αυτή η βαθιά ανάσα μπορεί να ξυπνήσει το σώμα και το πνεύμα σας ακαριαία και να αποβάλλεται την αίσθηση της ημικατάρρευσης που έχετε το πρωί.

 

  • Το κρύο νερό είναι πολύ πιο ευγενικό με την επιδερμίδα από το ζεστό. Πολλές φορές, το ζεστό, πολύ περισσότερο καυτό νερό, προκαλεί ερεθισμούς και κοκκινίλες στο δέρμα. Η ξηρότητα εντείνεται και προκαλείται η δυσάρεστη αίσθηση του τραβήγματος και η θαμπάδα που κανείς δεν θέλει να έχει. Επιπλέον, το κρύο νερό είναι ευεργετικό για τα μαλλιά και αφαιρεί πολύ πιο εύκολα την σαπουνάδα από το ζεστό. Το μόνο θετικό που έχει το ζεστό νερό είναι ότι ανοίγει τους πόρους του δέρματος και έτσι το κάνει πιο δεκτικό στην ενυδάτωση που θα ακολουθήσει. Το ίδιο, όμως, δεν μπορεί να καταφέρει ένα καλό, απολεπιστικό προϊόν;

 

  • Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το ζεστό νερό και συγκεκριμένα η παραμονή κάτω απ’ αυτό για διάστημα μεγαλύτερο των 30 λεπτών, μειώνει θεαματικά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Θα μου πείτε ότι δεν σας ενδιαφέρει άμεσα αυτό. Αν, όμως, συνηθίζετε να κάνετε ντους με τον καλό σας, καλό είναι να το εκπαιδεύσετε στο κρύο νερό. Έτσι, θα φροντίσετε το μέλλον της οικογένειας σας και θα βάλετε και εσείς το λιθαράκι σας στην δύσκολη μάχη κατά της υπογεννητικότητας.

 

  • Το κρύο νερό εκπαιδεύει, επίσης, το νευρικό μας σύστημα στο να αντέχει καλύτερα την πίεση. Με απλά λόγια, λειτουργεί σαν άμεσα καταπραϋντικό και μας σώζει από καταστάσεις έντονου stress. Μπορεί αρχικά να σας αγχώνει η παραμονή σας κάτω από αυτό αλλά μετά από ένα μήνα καθημερινής εξάσκησης, το κρύο νερό συνηθίζεται και γίνεται μέρος της ζωής μας.

 

  • Ένα ακόμα πλεονέκτημα του κρύου ντους είναι ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους. Συγκεκριμένα, στο σώμα μας υπάρχει το λευκό, κακό λίπος και το καφέ, καλό λίπος το οποίο έχει αναλάβει την λειτουργία της παραγωγής θερμότητας έτσι ώστε να διατηρείται ο οργανισμός μας σε μια σταθερή θερμοκρασία. Το κρύο ντους ενεργοποιεί την παραγωγή του καφέ λίπους, αυξάνοντας την ενέργεια καθώς και την καύση θερμίδων. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι με καθημερινά, κρύα ντους μπορείτε να χάσετε μέχρι εννιά κιλά το χρόνο. Χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο. Ε, τώρα πείτε μου, με αυτά και με αυτά, δεν θέλετε να μπείτε άμεσα κάτω από το κρύο νερό και να το αφήσετε να δουλεύει αυτό για εσάς;
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *